Laura, Jadviga

Ar jaunu ciklu „Raug!” tiek aizsākta ideju parāde Valmiermuižā

Šogad nedaudz izaicināsim ar idejām kultūrā, piedāvājot ko pretēju ierastajam un, pašiem līdzdarbojoties, radītu mākslu, kas aizrauj. Rosinot uz diskusijām, jaunām idejām, 24. februārī plkst. 19.00 Valmiermuižas alus darītavā viesosies fonds „1836”, kas uzsāks pasākumu ciklu „Raug!”. Vakara gaitā muzicēs Enriko Podnieks, Lauris Valters un Jānis Ruņģis.

Māksla un kultūra Valmiermuižā vienmēr turēta goda vietā, tāpēc šajā gadā esam nolēmuši aizsākt jaunu pasākumu ciklu „Raug!”. Šie vakari tiks veltīti nebijušu ideju un jaunu kultūras vēsmu apzināšanai, jaunradei un sarunām ar māksliniekiem. Pirmā pasākuma tēma būs Latvijas jaunatklāšana.

„Raug!” pasākumus uzsāks fonds „1836”, stāstot par savu dāvanu, kas top Latvijas simtgadei – ceļu „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!”. Projekts uzsākts 2014. gadā, lai Latvijas 1836 km garo (pie)robežu atdzīvinātu tūrisma ceļā. 24. februāra vakarā fonda dalībnieki stāstīs par to, kā viņiem veicies līdz šim maršruta radīšanā, dalīsies ar pieredzi, kas gūta nu jau divu gadu gaitā, un rosinās uz sarunu par Latvijas apceļošanu, aicinot katru no mums piedalīties šī ceļa veidošanā. Par muzikālo baudījumu parūpēsies fonda entuziasti un draugi Enriko Podnieks, Lauris Valters un Jānis Ruņģis, kas vakaru noslēgs ar skanīgu sadziedāšanos un dejām, kurās varēs iesaistīties ikkatrs atnākušais.

Visiem apmeklētājiem būs iespējams noprovēt arī jauno brūkleņu – priežu pumpuru „1836” zelteri, kas būs īpašs garškopju kustības „Gardu muti” veltījums Latvijas jaunatklājējiem.

Nākamais „Raug!” ideju parādes pasākums notiks 23. martā, kurā viesosies Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvji no „Dirty Deal Audio” un Vidzemes Augstskolas improvizācijas teātris „ViA Gars”.

/Ieeja bez maksas/

Jaunākie raksti