Gunta, Ginta, Gunda

Ģitārista Kurt Rosenwinkel meistarklase

Džeza mākslinieks Kurts Rozenvinkels (Kurt Rosenwinkel) Rīgā sniegs vienreizēju ģitāras meistarklasi, 7. aprīlī, Latvijas Radio 1. studijā, plkst. 10:00.

Kurts Rozenvinkels mūzikas aprindās kļuva populārs 1990. gados un šobrīd tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem šīs paaudzes ģitāristiem. Sadarbojies ar tādiem ievērojamiem mūziķiem kā Breds Meldau (Brad Meldau), Braiens Bleids (Brian Blade), Džošua Redmens (Joshua Redman), Kriss Poters (Chris Potter), un arī džeza leģendām Džo Hendersonu (Joe Henderson).

Kurtam raksturīga tikai viņam vienam piemītošā unikālā identitāte, gan kā ģitāristam, gan kā komponistam. Viss slēpjas viņa skaņā, tīrs ģitāras tonis ar   smalku, bezvārdu dziedājumu . Ar vieglu vokalīzi viņš katru improvizācijas noti izdzied caur mazu mikrofonu, radot plašu un neatkārtojamu skanējumu.

Rozenvinkela muzicēšanas pamatā ir dziļas džeza tradīcijas, kuras iegūtas, studējot Bērklijas Mūzikas koledžā. Šīs tradīcijas papildina neatkārtojams improvizācijas stils un atšķirīgais ģitāras skanējums.

Kurts Rozenvinkels izdevis 13 mūzikas albumus un piedalījies vairāk kā 50 ierakstos. Par savām kompozīcijām saņēmis prestižo ASV Kongresa balvu (National Endowmen for the Arts). Nesen izdots Rozenvinkela jaunākais albums „Caipi”.

Mākslinieka meistarklase pieejama ikvienam interesentam.

Ieeja meistarklasē uzrādot konkursa „Riga Jazz Stage 2017” koncerta ieejas biļeti (6., 7., 8. aprīlis).

Reģistrācija meistarklasei obligāta, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected].

Jaunākie raksti