Mirta, Ziedīte

Hospitāļu ielas svētki 2017

Hospitāļu ielas kaimiņu svētki jau kļuvuši par Brasas apkaimes tradīciju. Ceturto reizi tos organizē apkaimes aktīvākie iedzīvotāji. Svētku mērķis arvien ir iepazīt, saliedēt un iepriecināt Brasas apkaimes iedzīvotājus. Visi Hospitāļu ielas kaimiņu svētku pasākumi apmeklētājiem būs pieejami bez maksas.

Šogad svētkos varēs uzlabot omu gan lieliem, gan maziem: sacensties gan zālāja, gan galda spēlēs, gan automodeļu trasē; izdaiļoties ar sejas grimu un hennas tetovējumiem; izstaipīties jogas nodarbībā un izkustēties dažādās cīņu mākslas nodarbībās; uzzināt par Brasas un Lielo kapu vēsturi gan ekskursijās, gan orientēšanās spēlē; iemācīties dzīvot veselīgāk; un vēl, un vēl. Kā ik gadu, varēs baudīt muzikālus priekšnesumus, gardus ēdienus, saldējumu un cukurvati.

Svētki notiks 10. septembrī no plkst. 16:00 līdz 22:00, Hospitāļu ielā. Dažas norises notiks jau agrāk, no plkst. 10:00.

Īpašu interesi ik gadu izpelnās ekskursijas pa Brasas apkaimi. Tādēļ šogad tādas būs vairākas un sāksies jau pirms citām svētku norisēm:

plkst. 10:00 no Klusās ielas 2 Draudzes nama sāksies izsmeļošā ekskursija pa Lielajiem kapiem ar Gunāru Ārmani (ilgums līdz 4 stundām);

plkst. 11:00 no Pumpura kapavietas ekskursija pa Lielajiem kapiem ar Silvu Rozenšteini (ilgums 2 stundas);

plkst. 12:00 no Pumpura kapavietas īpaša ekskursija bērniem pa Lielajiem kapiem ar Sandru Martinsoni (ilgums 1 stunda);

plkst. 11:00 no Hospitāļu 33 skvēra startēs ekskursija pa Brasas apkaimi un Hospitāļu ielu.

Hospitāļu ielas un Ieroču ielas krustojumā no plkst. 16:30 varēs vērot policijas dienesta suņu profesionālās iemaņas. Satikt policijas slavenākos darbiniekus – Kaķi un Bebru. Būs iespēja iepazīt Valsts policijas kriminālistikas nodaļas un Nacionālo bruņoto spēku darbu, aplūkot ieroču izstādi un apskatīt dienesta automašīnas. Varēs izložņāt pa neatliekamās palīdzības mašīnu, noskaidrot kā strādā tās ārsti un konsultēties ar speciālistiem no „Veselības Centrs 4”.

Bērnu pagalmā (Hospitāļu 18) būs iespēja noķert Ķīmi – baiso ģīmi „Baltijas Vides foruma” leļļu mājā, iepazīt Uci-puci un Mazo Mulu, apgleznot seju ar Līvu Annu un Līgu, sadraudzēties ar Danonki dinozauru Mazo ekspertu skolā, uzspēlēt spēles zālājā ar Brain Games, nodot pa bungām „Andžeja Grauda bungu skolas” stendā.  Māmiņas varēs pārtīt un pabarot savus mazuļus „Happy” stendā (Hospitāļu 18 pagalmā). Pie Rīgas Golgāta baznīcas (Hospitāļu 32) varēs braukt ar velokartiem, skatīties ēnu teātra izrādes, dauzīties un sportot. Kareivju 5/7 varēs iepazīties ar privātās skolas Laisma pasniedzējiem.

Pie Hospitāļu 31 nama norisināsies novusa un zolītes miniturnīri ar „Outdoor Latvia”. Pie Hospitāļu 45 nama varēs sacensties „Filings.lv” automodeļu ātrumtrasē. Pie Hospitāļu 40 nama varēs vairot savu veiklību, piedaloties Capoeiras, kikboksa, Tai Chi un slackline nodarbībās, vai vienkārši vērot notiekošo, atpūšoties Banana Chill šūpuļtīklos.

Svētku laikā varēs baudīt vairākus muzikālos priekšnesumus: svētku atklāšanu ar „Andžeja Grauda bungu skolu”, Rīgas Golgāta baptistu draudzes koncertu (16:30), bērnu dārza audzēkņu muzikālā izrāde „Brēmenes muzikanti” (16:45), jestras tautas dejas Hanzas vidusskolas TDK „Daugaviņa” izpildījumā (17:45), „Broken Man” balādes angliski (19:00),  tautas dziesmas mūsdienīgā un skaistā „Tautumeitu” priekšnesumā (20:00), jautras dziesmas krāšņā aktieru izpildījumā ar „Gapoljieri” (21:00) un noslēgumā visiem zināmās dziesmas ar kādu pārsteiguma viesi. Starpbrīžos pie svētku skatuves (Hospitāļu 33) varēs apskatīt dažādu kustības mākslu paraugdemonstrējumus.

Rīgas Golgāta baznīcas telpās no plkst. 13:00-17:00 darbosies lietoto mantu maiņas un ziedošanas punkts. Šeit varēs nodot mantas, kas noderēs ģimenēm ar bērniem – skolas somas, apģērbus, apavus, rotaļlietas, grāmatas, galda spēles un citus sadzīves priekšmetus.

Lai drošāk baudītu svētkus no 14:30 līdz 22:00 būs slēgta satiksme Hospitāļu ielā posmā no Zirņu līdz Ieroču ielai.

Jaunākie raksti