Gunta, Ginta, Gunda

Aicina pieteikties ekskursijai izstādē „Fotokluba „Rīga” vēsture”

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina pieteikties ekskursijai izstādē „Fotokluba „Rīga” vēsture” ar projekta autori Daigu Jamonti.

21. septembrī plkst. 17.00 Latvijas Fotogrāfijas muzejā notiks ekskursija izstādē „Fotokluba „Rīga” vēsture”, kuru vadīs muzeja speciāliste un projekta autore Daiga Jamonte. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja iepazīt vecāko Rīgas fotoklubu, kas šogad atzīmē 55 gadu jubileju, apskatot tā vēsturi, galvenos darbības virzienus un kluba dalībnieku daiļradi. Pasākuma apmeklētāji varēs noskaidrot jautājumus, kas radušies, apmeklējot izstādi. Fotokluba „Rīga” biedri un interesenti tiek aicināti papildināt izstādi ar trūkstošo informāciju un dalīties savās atmiņās īpašā tam paredzētā kladē. Lai piedalītos ekskursijā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni +371 67222713. Dalības maksa 2 EUR (vienai personai). Vietu skaits grupā ir ierobežots.

Fotoklubs „Rīga” tika dibināts 1962. gadā. Īsā laikā tas no domubiedru kopas izveidojās par fotomākslinieku apvienību, kurā darbojās tādi ievērojami mākslinieki kā Gunārs Binde, Jānis Gleizds, Leonīds Tugaļevs, Vilhelms Mihailovskis, Valdis Brauns, Egons Spuris (viņa darbs ir iekļauts Latvijas kultūras kanonā) un daudzi citi. Kluba dalībnieki ne tikai veicināja fotogrāfu un sabiedrības izglītošanu fotomākslas jomā, bet padarīja Rīgas kā mākslas un kultūras pilsētas vārdu pazīstamu visā Padomju Savienībā un ārpus tās robežām. Fotoklubā „Rīga” 55 pastāvēšanas gados ir darbojušies aptuveni 400 rīdzinieku, bet kluba aktivitātēs iesaistīto interesentu skaits ir bijis daudz lielāks.

Jaunākie raksti