Vēsma, Fanija

Jelgavā iegegs pilsētas Ziemassvētku egli

Jelgavā sirsnīga brīvā laika pavadīšanas iespējas – visiem! Uz tradicionālo Jelgavas Lielās egles iedegšanu šogad aicināti gan lieli, gan mazi pilsētas iedzīvotāji un viesi, jo iespējams piedzīvot ne tikai Ziemassvētku simbola 78 dažādu gaismas dekoru un 960 metru garās, sarkanās virtenes iedegšanu, bet arī baudīt uzveduma un dāvanu tirdziņa sniegtās sajūtas un veltes.

Katru gadu Jelgavas egle, Hercoga Jēkaba laukumā, tiek iedegta Adventa pirmās svētdienas vakarā plkst. 17.00. Šogad tas notiks jau 3. decembrī. Šajā pēcpusdienā uz āra skatuves Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra aktieri, kopā ar deju studiju “Intriga” priecēs ar teatralizētu uzvedumu “Sajukusī pasaciņa”, kurā iemīļotākie pasaku tēli – Grinčs, Pelnrušķīte, Brēmenes muzikanti – meklēs ceļu mājup.

Lai svētku sajūtu uzburtu vēl krāšņāku, no pulksten 15.00 līdz 18.00 notiks arī Ziemassvētku dāvanu tirdziņš. Tajā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties rotājumus eglītēm un mājoklim, Adventa vainadziņus, dekoratīvas sveces, piparkūkas, konfektes un citus Ziemassvētku laiku raksturojošus kārumus un dāvaniņas, baudīt karstos dzērienus vai sasildīties ar kādu citu uz vietas gatavotu našķi.

Jaunākie raksti