Gunta, Ginta, Gunda

Starptautiskajam mūsdienu deju čempionātam, Rīgā pieteikušies 1500 dalībnieki

17. un 18. februārī Rīgā notiks gada divi nozīmīgākie mūsdienu deju pasākumi – starptautiskais mūsdienu deju čempionāts “DANCE OF EUROPE LATVIA 2018” un Latvijas atklātais čempionāts ielu dejās. Tajos piedalīsies dejotāji no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Somijas, Slovākijas, Zviedrijas un Francijas.

“Līdz ar šo čempionātu organizēšanu mums izdodas parādīt, ka ielu deju kultūra turpina savu attīstības ceļu ne tikai daudzās Eiropas valstīs, bet arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē un citviet. Pozitīvi, ka mūsu audzēkņi šādi uzkrāj starptautisku pieredzi, turklāt jaunieši ļoti gaida tiesnešu ierašanos no citām valstīm, jo katrs no viņiem ir guvis ievērojamus panākumus kādā no deju stiliem. Būtiski, ka kolēģi uztic šāda augsta mēroga starptautisku sacensību organizēšanu, kura kvalitāti ik gadu apliecina liels dalībnieku skaits no citām valstīm. Lai arī gan horeogrāfi, gan audzēkņi pašreiz dzīvo vienā informatīvajā telpā, ko paver interneta iespējas, tomēr katrā valstī pastāv atšķirības, kā tiek veidota deju horeogrāfija, skatuves tērpi utt.,” stāsta ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs.

17. februārī Olimpiskajā centrā, Rīgā (Grostonas ielā 6B) no pulksten 9.00 dienas garumā dažādu deju stila dejotāji sacentīsies Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās Hip-hop, House, Disco dance u.c. deju stilos un reizē priecēs skatītājus.

18. februārī VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, Rīgā no pulksten 9.00 otro reizi notiks starptautiskais mūsdienu deju čempionāts “DANCE OF EUROPE LATVIA 2018”. Tajā iekļauti tādi deju stili kā Street Dance Show, Modern Dance, Pop Dance, Kids Dance, Show Dance, Classic Dance (New Classic Dance). Baltijā lielākais mūsdienu deju čempionāts notiks pēc amerikāņu sistēmas – tiesnešu vērtējums uzreiz pēc dejas būs skatāms uz lielā ekrāna, kā arī dalībniekiem būs iespēja par katru deju uzzināt tiesnešu viedokli, informē ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs. Dejotājiem būs pieejama profesionāla deju grīda, skatuves mehānismi, kā arī dažāda apgaismojuma tehnika.

Žūrijā strādās tiesneši no Latvijas Mūsdienu deju asociācijas un pazīstami horeogrāfi un dejotāji – leģendas no Vācijas, Zviedrijas, Slovākijas, Norvēģijas, Francijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas – katrs pārstāvēs savu deju stilu. “DANCE OF EUROPE LATVIA 2018” tiks vērtēts dejotāju un horeogrāfu darbs, kā arī šovs – tēls, skatuves apģērbs, muzikālais noformējums utt.

Abos čempionātos plānotais dalībnieku - bērnu vecums ir no 3 gadiem, bet tāpat piedalīsies arī pieaugušie dejotāji.

Latvijas atklātais čempionātā ielu dejās un starptautiskais mūsdienu deju čempionāts “DANCE OF EUROPE LATVIA 2018” ir svētki dejotājiem, kuri divās dienās ne tikai sacenšas, bet arī kopā atpūšas, gūst jaunus draugus un iepazīst Latvijas galvaspilsētu Rīgu.

Starptautisko mūsdienu deju čempionātu “DANCE OF EUROPE LATVIA 2018”, Latvijas atklāto čempionātu ielu dejās organizē Latvijas mūsdienu deju skola “Dance of street” (Rīga), kuras audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem “Show dance”, “Hip-hop dance”, “Break dance” un citu stilu treneriem jau 26 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās.

Jaunākie raksti