Aldonis, Agija

Vispasaules publiskās adīšanas dienai veltīts pasākums

Sestdien, 9. jūnijā plkst. 11.00 Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Amatu namā jau piekto reizi notiks Vispasaules publiskās adīšanas dienai veltīts pasākums. Tautas lietišķās mākslas studijas “Rītausma” un “Irbi” aicina rokdarbu lietpratējas un iesācējas uz kopīgu adīšanu un pieredzes apmaiņu.

Kopš 2005. gada  Vispasaules  publiskās adīšanas diena (World Wide Knit in Public Day) tiek atzīmēta jūnija otrās nedēļas nogalē. To plašai publikai pieejamās vietās - uz ielas soliņiem, parkos un āra kafejnīcās - organizē dažādi rokdarbnieču klubi, dziju veikali un adīšanas entuziasti. Pasākuma mērķis ir popularizēt šo radošo vaļasprieku un satikt domubiedrus. Ir jauki apzināties, ka reizē ar mums, tāpat bariņā zibina adatas un jautri čalo adītāju grupiņas daudzviet pasaulē.

Šī gada pasākuma tēma ir “Adīsim cimdus Iļģuciemā!”. Rokdarbnieces tiek aicinātas ņemt līdzi savus darinātos cimdus (latviešu rakstainos dūraiņus, mežģīņu pirkstaiņus, netradicionālās tehnikās adītus, adatas pinuma tehnikā veidotus, tamborētus utt.). Ņemiet līdzi kamolus, adatas, savus iesāktos darbus un  adīsim pulciņā!

Izveidosim ekspresizstādi, parādīsim citiem ko mākam un priecāsimies par citu darinājumiem.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti