Laura, Jadviga

ESENA Pārdaugavas dārzi aicina uz dzīvesstila meistarklasēm

9. jūnijā ar izglītojošu pasākumu rīdziniekiem un pilsētas viesiem sāksies mūsdienīga koncepta atpūtas vietas – “ESENA Pārdaugavas dārzi” – pirmā sezona. Iepazīšanās sezonā dārzos norisināsies vairāki dzīvesstila pasākumi par dabu, svinībām un zaļu dzīvesveidu, kuros ar padomiem dalīsies dažādu jomu profesionāļi. Vairāk nekā 60 hektāru lielā atpūtas vieta pretendēs kļūt par iecienītu galamērķi aktīvai vai rāmai atpūtai svētkos un ikdienā.

“Mēs aicinām pilsētas iedzīvotājus, īpaši no Pārdaugavas, biežāk būt tuvāk dabai, izkustēties un dzīvot veselīgāk un harmoniskāk,” saka “ESENA Pārdaugavas dārzi” direktore Dinnija Laksa. “Brīvdabas meistarklasēs runāsim par pasaules tendencēm un palīdzēsim apgūt praktiskas iemaņas dažādās jomās. Mērķis – lai ikviens mūsu brīvdabas lekcijās uzzina vismaz trīs jaunas un ikdienā noderīgas lietas.

Aktīva vai rāma atpūta, svinības un dārza darbi


Aktīvās atpūtas cienītājiem dārzu teritorijā ir ierīkotas vairākas zonas piedzīvojumiem un kustībai. Mazākajiem apmeklētājiem kopā ar vecākiem ierīkota “Ķiparu taka” un velokartu ceļš un noma. Jau no jūnija beigām ģimenes tiks aicinātas pārbaudīt veiklību virvju takā, kas veidota dažādās grūtības pakāpēs. Savukārt ūdens sporta cienītājiem ir iespēja iepazīt apkārtni ar laivu vai SUP dēli. Aktīvajā zonā ierīkoti arī pludmales volejbola un futbola laukumi, kā arī golfa treniņu vieta.

Svinībām un mierīgai atpūtai izveidota speciāla vieta labiekārtotā dārzā. Apmeklētāji varēs nomāt ar glempinga telti aprīkotu teritoriju privātiem un uzņēmuma pasākumiem, savukārt nelielām brīvdabas svinībām ierīkotas piknika vietas, kā arī pieejama atpūtas zona ar šūpuļtīkliem ainaviskā pavēnī.

Tiem, kas ilgojas pēc privātas teritorijas un dārza, viens no interesantākajiem piedāvājumiem ir apstādīta, norobežota teritorija 600 m² platībā, kurā ierīkot savu mazdārziņu vai pavadīt vasaras brīvās dienas zaļumos. Šīs privātās zonas var nomāt īsākā vai garākā termiņā, turklāt dažās ir papildu iespēja nomāt arī dārza māju.

Brīvdabas pasākumi


Visas sezonas laikā dārzos plānotas sešas dzīvesstila nodarbības, kurās profesionāļu vadībā būs iespējams gūt zināšanas un izmēģināt zaļo sienu un sūnu grafiti veidošanu, dārzniecību urbānā vidē, brīvā laika organizēšanas iemaņas dabā kopā ar bērniem, dārza svētku noformēšanu, gongu meditāciju, piemājas augu izmantošanu skaistumkopšanā, zaļu dzīvošanu, rudens ražas sagatavošanu ziemai un citas aktivitātes.

Pirmajā nodarbībā “Dārzkopība kvadrātmetrā” jau 9. jūnijā apzaļumošanas speciāliste Ilze Gulbe sniegs padomus un rādīs praktiskus piemērus zaļās sienas un sūnu grafiti veidošanā. Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes pārstāvji prezentēs pētījumus un pasaules pieredzi par urbānajiem dārziem, dārzkopības ietekmi uz veselību un izglītību. Pasākumā būs iespēja izgatavot katram savu mobilo mazdārziņu.

Jaunākie raksti