Līksma, Bārbala

Limbažu pilsētas svētki 2011

No 5. līdz 7. augustam Limbažos būs liela rosība, jo kā ik gadu tiks svinēti Limbažu pilsētas svētki. Šajās 3 dienās limbažnieki un viesi varēs redzēt, dzirdēt un iesaistīties jau pārbaudītās tradīcijās, kā arī baudīt ko nebijušu, informē Limbažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa.

Piektdien, 5. augustā, pilsētas svētku ieskaņas dienā, pašvaldības administratīvajā ēkā atklās mākslinieka Vitauta Mihailovska fotoizstādi. Pēc tam Baumaņu Kārļa laukumā notiks svētku svinīgā atklāšana un pilsētas uzņēmēji, iestāžu darbinieki un visi limbažnieki dosies svētku gājienā. Pagājušajā gadā visi ar aizrautību varēja vērot braucamrīku parādi "Mazie limbažnieki rullē!", kur pilsētas jaunākā paaudze ar vecāku gādību tapušajos  krāšņos tērpos bija sasēduši karietēs, riteņos un citos braucamrīkos un priecēja svētku dalībniekus. Ņemot vērā lielo atsaucību, pērn aizsāktā parādes tradīcija tiks šogad turpināta. Neiztrūkstošas piektdienas vakarā ir sporta aktivitātes uzņēmumu un iestāžu komandām. Iepriekš dalībnieki sacentās vikingu laivu braucienos pa Lielezeru. Šogad komandas gaida jautrā stafete uz ūdens. Nebijusi atrakcija visiem interesentiem būs velšanās ūdensbumbās un staigāšana ar ūdens kurpēm pa ūdens virsmu. Vakara noslēgumā Lielezers tiks izgaismots ar svētku dalībnieku gatavotām ūdensrozēm. Pēc tam būs iespēja izmēģināt balsi karaoke dziedāšanā.

Sestdienas, 6. augusta, rīts sāksies ar makšķerēšanas un zābaku mešanas sacensībām Lielezerā. Tos, kas uz agro lomu vilkšanu nepaspēs piecelties,  nedaudz vēlāk modinās pūtēju orķestris un aicinās doties uz svētkiem. Lielezera krastmalā pulcēsies pludmales volejbola spēles pratēji. Pilsdrupās un vecpilsētas ielās notiks amatnieku un Latvijā ražoto preču tirgus, kuru novērtēs ikviens, kurš dod priekšroku pašmāju ražojumiem. Pilsētas senais mūris tiks iezīmētas ar floristu darinātajiem ziedu vārtiem. Savukārt Dzirnavu sastapsiet māksliniekus un redzēsiet viņu veidotās instalācijas un vasaras plenēra darbus.

Pie Limbažu muzeja svinīgi atklās renovētās pilsdrupas. Būs iespēja ielūkoties arhibīskapa apartamentos un nobaudīt pēc vīndara Džona Brauna receptēm gatavotos vīnus. Pils pagalmā varēs vērot un izmēģināt roku tautisko lietu darbnīcās. Ģimenes priecēs mini zoo ar jaukiem un neparastiem zvēriem un putniem. Vecajā depo interesenti varēs apskatīt Limbažu muzeja atklāto krājumu, bet rātsnamā – aplūkot Oļega Auzera sudrablietu izstādi un, izjūtot senatnes elpu, fotografēties retro foto salonā.

Vienības parks šoreiz pārtaps par lauku sētu, kur bērniem būs iespēja piedalīties dažādās spēlēs un atrakcijās – zīmēt, apgleznot traukus, lēkt ar maisiem, gatavot salmu lellītes, nest karotē olu u.c. Ausekļa Limbažu teātra studija "LōPI" piedāvās Teātra mājā noskatīties izrādi visai ģimenei "Mazā pelēna piedzīvojumi". Savukārt Parka iela visā tās garumā pārtaps par retro velo un moto ielu.

Viena no svētku norises vietām būs arī Baumaņu Kārļa laukums, kur visas dienas garumā ar koncertiem un priekšnesumiem uzstāsies dažādi mākslinieki – pilsētas mazie "Cāļi", dziedošā Krūmiņu ģimene no Alūksnes, perkusionisti un citi. Nebijis pasākums būs elegantāko senioru konkurss. Tajā kungiem un kundzēm paredzēts elegants iznāciens un savu vaļasprieku vai talanta demonstrēšana. Atceroties nesen notikušo tautas skaitīšanu Latvijā, svētku laikā arī Limbažos cilvēki tiks saskaitīti, noskaidrojot, cik limbažnieki un cik pilsētas viesi svinībās ieradušies.

Limbažu luterāņu baznīcā koncertu sniegs Limbažu mūzikas skolas audzēkņi, Limbažu kultūras nama pašdarbnieki, tāpat skanēs koncertprogramma "Ave Maria". Vakarā pie baznīcas ar iedzīvotāju līdzi paņemtajām svecēm tiks iedegts sveču dārzs dvēselēm.

Pilsētas svētku laikā ierasts svinēt arī ielas svētkus. Iepriekšējos gados dažādas aktivitātes notikušas Sporta un Jūras ielā. Šogad tā būs Pasta iela, kurā skanēs īpaša Pasta ielas noktirne, notiks sacensības pasta sūtījumu mešanā pastkastītē, futbols bērniem, sāpju sliekšņa pārbaude pie aptiekas, grāmatu apmaiņas galds un filatēlijas izstāde pastā. Pasta un Stacijas ielas stūrī atklās vārtus, pa kuriem pirms 77 gadiem Limbažos sagaidīts pirmais vilciens.

Sestdienas kulminācija būs balle, kurā lustīga dejošana un mūzikas baudīšanu notiks kopā ar grupām "Tekila", "Leģions", "bet bet", Kristapa Krievkalna grupu un dīdžeju.

Svētdien, 7. augustā, Limbažu estrādē kopā sanāks Latvijas spēcīgākie vīri, lai piedalītos Latvijas spēkavīru čempionāta superfinālā.

Limbažu pilsētas svētki 2011 programma

5. augusts, piektdiena


17.00 Mākslinieka Vitauta Mihailovska fotoizstādes atklāšana pašvaldības administratīvajā ēkā
19.00 Pilsētas svētku atklāšana Baumaņu Kārļa laukumā
19.45 Limbažu uzņēmēju un iestāžu darbinieku svētku gājiens no Baumaņu Kārļa laukuma līdz Lielezeram, Pirmskolas vecuma bērnu braucamrīku parāde „Mazie limbažnieki rullē!”
20.00 Parādes dalībnieku spilgtākā noformējuma īpašnieka apbalvošana Lielezera, Pastaiga pa ūdens virsmu ūdensbumbā un ūdens kurpēs Lielezerā, Jautrā komandu stafete Lielezerā, Lielezera izgaismošana, Karaoke

6. augusts, sestdiena

Lielezers

4.00 - 9.00 „Lielezera divcīņa” - makšķerēšana un zvejnieka zābaka mešana
9.30 Makšķerēšanas sacensību uzvarētāju apbalvošana

Pasākumi un aktivitātes Limbažu vecpilsētas ielās


No 6.00 Tirgotājiem vietu ierādīšana Burtnieku, Dzirnavu ielā, Baznīcas laukumā, pilsdrupās
9.00 Pūtēju orķestra tradicionālais pūtiens „Limbažnieki, mostieties!”
9.00 Pilsētas vārtu atklāšana Cēsu, Jūras, Burtnieku, Dzirnavu ielā
10.00 - 17.00 Amatnieku un Latvijā ražoto preču tirgus Burtnieku, Dzirnavu ielā, Baznīcas laukumā, pilsdrupās

Baumaņu Kārļa laukumā

12.00 - 20.00 Skaitīsim tautu Limbažos!
12.00 - 12.30 Viesi no Norvēģijas „Amerikāņu folkloras trio”
12.30 Dziedošie Limbažu pilsētas „Cāļi”
13.00 Dziedošā Krūmiņu ģimene no Alūksnes
14.00 „Elegantāko senioru konkurss Limbaži 2011”
14.30 Dziedošā Krūmiņu ģimene no Alūksnes 15.00 „Pulsa Efekts” perkusijas
16.00 Liepupes vīru ansamblis
17.00 Līniju dejas Jautrie zābaciņi
17.30 Viesi no Norvēģijas „Amerikāņu folkloras trio”
19.00 Limbažu pilsētas pārvaldes vadītāja uzruna, Koncertuzvedums „Mēs savai pilsētai – Limbaži” kopā ar Kristapa Krievkalna Band
21.00 Balle, spēlē grupas „Tekila”, „Leģions”, „bet bet”, Kristapa Krievkalna Band un DJ

Dzirnavu ielā

No 11.00 Limbažu mākslinieku instalāciju izstāde un Vasaras plenēra darbu izstāde

Muzejā un pilsdrupās

No 11.00 Pilskalna atklāšana pēc lielajiem darbiem ar lielgabala šāvienu, Ekspresizstāde „Ieskats pils būvvēsturē” pils zemesstāvā, Vīns no arhibīskapa pagrabiem, degustāciju piedāvā vīndaris Džons Brauns arhibīskapa apartamentos, Spēka un veiklības pārbaudes pie pils torņa, Tautisko lietu darbnīcas pils pagalmā - amatu meistari ar saviem darinājumiem, Dažādu gadsimtu ēdieni un dzērieni, Mini ZOO un vizināšanās ar ponijiem
No 19.00 Brīvdabas pirts (par maksu)
22.00 Brīvdabas kino ar vēsturiskām filmām

Vienības parkā

11.00 - 15.00 Svētki bērniem „Lauki ienāk Pilsētā” Raibo pogu šovs; bērnu zīmējumi uz plāksnēm; apgleznosim stikla traukus un kartonus; audumu batikošana; SIA „Anneles Atrakciju parks” (par maksu); trušu pilsētiņa; radošās darbnīcas, spēles, atrakcijas; lekšana ar maisiem; iešana starp maisiem; salmu lellītes; zirnekļu tīkls; olas nešana karotē; pankūku nešana pannā; balonu dzīšana ar stiebriņu; laiviņu pūšana baseinā; indiāņu tērpu veidošana; auklas bumba; stafete caur sienu ruļļiem ar velosipēdiem (braucējiem jābūt ar savu ekipējumu); bumbu spēlēšana kastes tērpā; dejas repa ritmos
13.00 - 16.00 Studijas „LōPI” izrāde „Mazā pelēna piedzīvojumi” Teātra mājā

Rātes namā


No 13.00 Lieltirgotāja Braunšveiga apartamentu apskate, Izstāde „Vecā rātsnama bagātības jeb   novadnieka sudrabkaļa Oļega Auzera meistarstiķi 18.gs. interjerā”, Foto salons „Retrofoto”

Pasta ielas svētki „Stāsti ielas garumā”

12.00 - 17.00 „Pasta ielas noktirne” - pie kultūras nama uzstājās koris „Kalme”, Sporta aktivitātes „Pastnieka iemaņas” - pasta sūtījuma mešana pastkastē un „makšķerēšana” no akas u.c., Pasta ielas republikas futbols bērniem, „Ai, kā sāp!” pie aptiekas - pārbaudi savu sāpju slieksnim un nopelni C vitamīnu jautrākai dzīvei, Pirmā vilciena sagaidīšana Pasta un Stacijas ielas stūrī, Grāmatu apmaiņas galds pie kultūras nama, Filatēlijas izstāde pastā

Parka ielas garumā

No 12.00 Retro riteņi, retro moto

Limbažu ev. lut. baznīcā

16.00 Limbažu mūzikas skolas audzēkņu koncerts
17.00 Limbažu kultūras nama pašdarbnieku koncerts
18.00 Dievkalpojums
20.00 Koncertprogramma „Ave Maria”
21.00 Sveču dārzi dvēselēm (līdzi jāņem svece, to varēs iegādāties arī par ziedojumiem)

Vecajā ugunsdzēsēju DEPO

Visu dienu Izstāde "Zudusī Latvija" - Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas "Letonica" projekta ietvaros

Pie Lielezera

10.00 - 15.00 Pludmales volejbols

Lidlaukā „Limbaži”

No 13.00 līdz pēdējam viesim Izklaides lidojumi, Aviošovs, Piepūšamās atrakcijas bērniem, Darbosies kafejnīca

Kursēs autobuss no Limbažiem uz lidlauku. Sīkāka informācija pa tālr.29193228

7. augusts, svētdiena

Limbažu estrādē

14.00 Latvijas spēkavīru čempionāta superfināls

Jaunākie raksti