Vēsma, Fanija

Brīvdabas muzejā notiks Ziemas saulgriežu ieskandināšana

Šo svētdien, 18. decembrī, no plkst. 12.00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz ziemas saulgriežu ieskandināšanas pasākumu – Bluķa vakaru un svētku tirdziņu.

No plkst. 12.00 līdz 17.00 ar dziesmām un rotaļām muzeju pieskandinās folkloras kopas "Kokle", "Rija" un "Milzkalnieki". Dziesmām skanot, vilksim bluķi, lai pēcāk to kopā ar visām negatīvajām emocijām sadedzinātu ugunskurā.

Starp priekšnesumiem būsiet laipni aicināti aplūkot un iegādāties amatnieku izstrādājumus svētku tirdziņā. Stikla rotas piedāvās meistare Marta Krasta, dekoratīvus un praktiskus koka un stikla izstrādājumus – Žanete Rušeniece, koka rotaļlietas – Oļegs Demidovičs, suņu vilnas adījumus siltām kājām sagādājusi Daiga Sotka, tradicionālās un melnās keramikas darinājumus, kā arī citus amatniecības izstrādājumus piedāvās Daugmales amatnieku biedrība, Laimonis Radziņš, SIA "Rannija" un citi amatnieki.

Būs iespēja iegādāties ne tikai amatniecības izstrādājumus, bet arī  gardas dāvaniņas, veselīgas tējas, brieža gaļas izstrādājumus un  mājas vīnus svētku galdam.

Dāvaniņas sev un saviem mīļajiem būs iespēja pagatavot arī pašiem – darbosies Daugmales Jāņa sveču liešanas darbnīca.

Darbosies muzeja amatnieki, bet Priedes krogs piedāvās svētku maltīti.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Ziemas sezonā (līdz 30.04.) ieejas maksa muzejā 1.50 LVL pieaugušajiem, 1 LVL  studentiem, 0.50 LVL skolēniem, pensionāriem, II un III grupas invalīdiem ar pavadoni, 3.00 LVL ģimenēm (2 pieaugušie un 2–4 bērni vecumā līdz 18 gadiem). Pastāvīgajiem apmeklētājiem pieejama Ziemas sezonas biļete 10.00 LVL, kā arī muzeja Drauga karte. Bezmaksas ieeja bērniem līdz 6 gadu vecumam, I grupas invalīdiem un viņu pavadošajām personām, kā arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju bērniem.

Jaunākie raksti