Vēsma, Fanija

Valmieras pilsētas svētki 2012

No 5. jūlija līdz 7. jūlijam Valmiera svinēs savu 729 gadu jubileju. Arī šogad svētku programma būs plaša, interesanta un daudzveidīga, lai ikviens interesents varētu atrast sev piemērotāko aktivitāti, vēsta Valmieras pašvaldībā.

Svētku pirmā diena, 5. jūlijā, būs veltīta kino tematikai – dažādās Valmieras vietās būs skatāmas filmas gan bērnu, jauniešu, gan pieaugušo auditorijai. Tiks demonstrētas jauniešu veidotas, vēsturiskās, dokumentālās un mākslas filmas.

Svētku otrajā dienā, 6. jūlijā, iecerēts romantisks un muzikāls atpūtas vakars pie Dzirnavu ezeriņa, kā arī vairākās citās vietās Valmierā. Tāpat norisināsies dažādas aktivitātes ģimenēm, piemēram, foto orientēšanās pa Valmieru.

Savukārt 7. jūlijā pie Valmieras Kultūras centra Piena produktu balle, kuras laikā apmeklētāji varēs degustēt, kā arī iegādāties siera, piena, biezpiena un krējuma produktus. Piena produktu ballē varēs noskatīties Vidrižu teātra izrādi "Notikumi Pienijā", uzstāsies grupa "Lauku muzikanti", Dzintars Čīča un Kaspars Antess un citi mūziķi, kā arī būs komandu stafete "Piena ceļš", spēka sievu un spēkavīru šovs un sacensības bērniem. Valmierieši un pilsētas viesi 7. jūlijā jau tradicionāli varēs apmeklēt arī Svētku tirdziņu, kurā ik gadu pulcējas vairāki simti tirgoties gribētāju. Šogad svētku ietvaros valmieriešiem tiks piedāvāts vēl kāds jaunums – ikviens varēs apmeklēt planetāriju un noskatīties kādu filmu. Sestdienas vakarā Valmieras estrādē būs lielais svētku koncerts, kurā tiks sveikti Goda un Gada valmierieši. Pēc koncerta turpat estrādē būs lustīga zaļumballe.

Pilsētas svētku ietvaros, 6. jūlijā, Dīvaliņa pļavās notiks otrais Teātra festivāls bērniem un jauniešiem "NoMadI". Festivāla programma piedāvās Latvijas profesionālo nevalstisko teātru interesantākās izrādes jauniešu un bērnu auditorijai, kuras formas un satura ziņā sniedz nekonvencionālu skatījumu uz teātra mākslas un teātri kā iespēju runāt par jaunatnei aktuālām tēmām. Tā kā šī gada festivāla temats ir identitāte, "NoMadI" aicinās savus skatītājus uz nopietnām, jautrām un aizkustinošām sarunām par jaunu cilvēku dzīvi, mīlestību un sevis meklējumiem. Festivālā būs skatāmas radošās apvienības "Nomadi" izrāde "Viss par mīlestību", Dirty Deal Teatro izrāde "Bikts", Umka LV – "Vectēva galā vakaru" un Goda teātra izrāde "Nelegālais". Savukārt festivālu noslēgs viens no šī gada muzikālākajiem teātra pasākumiem – "Vislatvijas aktieru DJ cīņas fināls", kurā pēc gadu ilgušām sacensībām tiks noskaidrots labākais Latvijas profesionālo teātru aktieris dīdžejs. Biļetes uz festivāla izrādēm jau no 6.jūnija būs pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija par Valmieras 729.jubilejas svinībām jau šobrīd pieejama portālā www.valmiera.lv īpašā sadaļā Valmierai 729.

Jaunākie raksti