Vēsma, Fanija

Lieldienas, Lielā talka un citi pasākumi - Brīvdabas muzeja aprīļa programmā

Pirmajā pavasara mēnesī Brīvdabas muzejs aicina uz Lieldienu svinībām un Lielo talku, kā arī piedalās pasākumā „Satiec savu meistaru” un aicina apmeklēt muzeja stendu izstādē „Latvija piedāvā 2014”.

Pirmajās un Otrajās Lieldienās, 20. un 21. aprīlī no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 Brīvdabas muzejs aicina uz ikgadējām Lieldienu svinībām visai ģimenei ar folkloras kopu priekšnesumiem, rotaļām, olu kaujām un ripināšanu, radošajām darbnīcām un citām izdarībām.

Usmas baznīcā 18. aprīlī plkst. 10.00 notiks Lielās Piektdienas koncerts. Savukārt, 20. aprīlī plkst. 10.00 būs Lieldienu dievkalpojums.

Brīvdabas muzeja Lieldienu programmā apvienotas kristīgās un tradicionālās  kultūras vērtības. Galvenās aktivitātes notiks Kurzemes zvejniekciema pļavā, Gadatirgus laukumā pie lielajām šūpolēm un Kurzemes sētā.

Dažādās vietās muzeja teritorijā apmeklētajus gaidīs vairākas šūpoles, būs danči un rotaļas ar folkloras kopām. Pasākumā piedalīsies arī muzeja amatnieki.

Gadatirgus laukumā būs amatnieku un našķu tirdziņš. Kurzemes zvejniekciema pļaviņā notiks olu krāsošana un vārīšana, olu ripināšana un ēšana. Pasākuma laikā tiks piedāvāta iespēja vizināties zirga mugurā. Priedes krogs ir sagatavojis īpašu ēdienkarti ar dažādu tautu tradicionāliem un mūsdienīgiem Lieldienu ēdieniem.

No 4. līdz 6. aprīlim vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā notiks jau par tradīciju kļuvušais pasākums „Satiec savu meistaru!”. Tas ir 2009. gadā aizsāktā projekta „Tradicionālo prasmju skola” turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā „Eiropas amatu prasmju dienas”.

Aizvadītajos gados „Satiec savu meistaru!” apmeklējuši vairāk nekā 10 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu, un ik pavasari pasākums Latvijas sabiedrībā kļuvis par gaidītu notikumu.

Šajā pasākumā piedalās arī Brīvdabas muzeja amantieki – keramiķis Leontīns Cīrulis un kalējs Vilnis Vincēvičs.

Laikā no 4. līdz 6. aprīlim Brīvdabas muzejs gaidīs apmeklētājus savā stendā Latvijas uzņēmēju, ražotāju un amatnieku dienas - izstādē „Latvija piedāvā 2014” Olimpiskajā sporta centrā.

Kā ikkatru gadu, arī šogad muzejs piedalās Vislatvijas Lielajā talkā. Šogad tā notiks 26. aprīlī. Aicinām ikvienu talkot gribētāju ierasties ar darbarīkiem, cimdiem, stingros apavos, laika apstākļiem un darbam piemērotā apģērbā pie muzeja Rietumu vārtiem plkst. 10:00.

Ziemas sezonā katru dienu ir atvērta Kurzemes zemnieka sēta, kā arī "Lurķu" māja Kurzemes zvejniekciemā. Visas muzeja ēkas ir iespējams apskatīt virtuāli iPhone un Android telefonu lietotājiem lejupielādējot bez maksas Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja mobilo lietotni OpenEthnoLV. Mobilā lietotne ir virtuāla pastaiga pa Latvijas teritoriāli lielāko muzeju, ļaujot apmeklētājiem attēlos apskatīt katru no vairāk nekā 120 muzeja objektiem.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā ziemas sezonā (01.11.–30.04.) 2.13 € / 1.50 Ls pieaugušajiem, 1.42 € / 1.00 Ls studentiem un pensionāriem, 0.71 € / 0.50 Ls skolēniem, 4.27€ / 3.00 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (1.42€ / 1.00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

Jaunākie raksti