Līksma, Bārbala

Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skolā nodarbība „Māksla un zinātne”

Svētdien, 13. aprīlī, plkst. 13.00 kultūras pilī ZIEMEĻBLĀZMA norisināsies jau ceturtā nodarbība cikla ZIEMEĻBLĀZMAS SVĒTDIENAS MĀKSLAS SKOLA ietvaros. Nodarbība MĀKSLA UN ZINĀTNE būs veltīta zinātnes un mākslas mijiedarbības aspektiem, piedāvājot iespēju iepazīt veiksmīgas sadarbības piemēru. Nodarbību cikls ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Nodarbībā piedalīsies RTU zinātniece Dr. Inga Lašenko ar stāstu par savu ceļu līdz dzintara diegam, kā arī par sadarbību ar tekstilmākslinieci Ivetu Vecenāni. Savukārt, māksliniece Iveta Vecenāne demonstrēs skices un rādīs mākslas darbus, kuros jau ir izmantots šis zinātnieces izgudrojums. Zinātnieces un mākslinieces kopdarbs – instalācija „Kas dzintaram vēl prātā?” sajūsminājis izstāžu apmeklētājus arī Itālijā, Kanādā, Vācijā un citās valstīs. Francijā Anžēras muzeja (Musees d`Angers) izstādē „Artapestry 3” Ivetas Vecenānes gobelēns eksponēts līdzās tādiem pasaulē slaveniem vecmeistariem kā Pauls Klī (Paul Klee), Aleksanders Kalders (Alexander Calder) un citiem.

Nodarbību cikla ZIEMEĻBLĀZMAS SVĒTDIENAS MĀKSLAS SKOLA tematiskās lekcijas notiek reizi mēnesī. Tās vada nozares profesionāļi, un tajās ikvienam ir iespēja piedalīties sarunās par dažādiem kultūras virzieniem un aktualitātēm, kā arī radoši izpausties praktiskajās nodarbībās.

ZIEMEĻBLĀZMAS SVĒTDIENAS MĀKSLAS SKOLAS nodarbību cikls notiek sadarbībā ar nodibinājumu RĪGA 2014.

Ieeja – bezmaksas.

Jaunākie raksti