Gunta, Ginta, Gunda

Piena, Maizes un Medus svētki 2014 Jelgavā

30. augustā Jelgavā notiks ikgadējie XIV Vispārējie Piena, Maizes un Medus svētki Raiņa parkā un XII BALTAIS Piena paku laivu regate Lielupes ūdeņos, kas pulcē lielu skaitu gardēžu un "Jūras vilkus" gan dzīvē, gan sirdī. XII BALTAIS Piena paku laivu regate solās būt īpaši spraiga, savu dalību ir pieteikušas 39 komandas.

Jau no pulksten 10.00 aicināti uz gada gardākajiem svētkiem Raiņa parkā, lai iepazītos, nogaršotu un iegādātos dažādus piena, maizes un medus izstrādājumus, kā arī citus gardumus un amatnieku darinājumus. Latvijas maiznieku un biškopību biedrību degustāciju konkursos būs iespēja nogaršot medu un maizi, lai noteiktu „Latvijas atzītāko medu 2014” un „Zemgales gardāko veselīgāko maizi 2014”. Brīvajos brīžos apmeklētāji visas dienas garumā Raiņa parkā varēs vizināties ar zirgiem, šaut ar loku, uzspēlēt mini novusu, darboties radošajās darbnīcās. Par muzikālo programmu gādās – Linita un Aldis Rullis, savukārt „ciema kukuli” sagādās Jelgavas mākslinieciskie kolektīvie.Savu pārsteigumu svētkos gatavos arī Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi, mobilajā ceptuvē cepot Maizes orķestri. Ieejas maksa pasākumā: mežonīgi laba ēstgriba!

Kad gardumi nogaršoti un iegādāti, aicināti uz Eiropā lielāko piena paku laivu regati pulksten 14.45 uz Lielupes Promenādi, vērot visu komandu prezentāciju priekšnesumus, iepazīties ar komandas dalībniekiem un uzzināt laivu būvniecības noslēpumus. Pulksten 16.00 Baltais Piena paku regates 39 komandas dosies 3 parādes braucienos un ātruma sāncensībās līdz Lielupes tiltam.

Regates laivu būvmateriālus – 42 tūkstošus BALTAIS piena pakas, dāvina Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums AS „Tukuma Piens”.

Pulksten 19.30 Uzvaras parkā, žūrija piešķirs godalgas septiņām dažādām nominācijām: Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva un „Pilnīgs sviests”.

Lai gūtu absolūtu uzvaru XII BALTAIS Piena paku laivu regatē ir nepieciešams ievērot matemātisko formulu: tukšas piena pakas + ģeniāla ideja + saistmateriāli + nedaudz piepūles x apkalpojošais personāls.

Jaunākie raksti