Aldonis, Agija

Akcija KATRAM SAVA RĪGA. „… UN PATI RĪGA ŪDENĪ”

Sestdien, 13. septembrī plkst. 12.00 ikviens interesents aicināts akcijas KATRAM SAVA RĪGA ceļojumā „… PATI RĪGA ŪDENĪ”. Tajā stāsti un lasījumi, dzeja un proza, vizinoties ar kuģīti pa Daugavu.

Ceļojuma – akcijas sākums plkst. 12.00. Tikšanās vieta – pie kuģīša „Jelgava” pieturas 11. novembra krastmalā pie Akmens tilta pretī Rīgas Tehniskajai universitātei.

Programmā dažādi aizraujoši stāsti, pasākumā piedaloties Latvijas Nacionālā teātra aktierim Ivaram Pugam. Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja izzināt čakiskākos Daugavmalas krodziņus, un to, ka savulaik, dzejnieks Aleksandrs Čaks bijis arī kaislīgs makšķernieks. Jāņa Akuratera Rīgas balāde „Sv. Kristaps un bērns”, Raiņa „Baltā Daugava”, „Sarkanā Daugava” un „Saules Daugava”, Andreja Upīša „Zaļās zemes” Kalvicu ceļojums ar kuģīti uz Āgenskalnu, kā arī Ojāra Vācieša Lucavsala un Zaķusala.

Akcijā KATRAM SAVA RĪGA piedalās deviņi muzeji. Katra mēneša otrajā sestdienā akcijas ietvaros notiek tematisks ceļojums, kurā ikvienam interesentam ir iespēja tuvāk iepazīt Rīgu, tās seno romantiku, notikumus un cilvēkus.

Biļetes cena: EUR 6.00. Biļešu iepriekšpārdošana „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.

Jaunākie raksti