Aldonis, Agija

Majoru Bazārs – rudens ražas svētki Jūrmalā

Jūrmalā 4.oktobrī jau otro gadu notiks rudens ražas svētki – Majoru Bazārs, piedāvājot jūrmalniekiem un Jūrmalas viesiem plašu muzikālo programmu uz divām skatuvēm un bagātīgu rudens Latvija velšu tirdziņu.

Kad liela daļa lauku darbu padarīti un krājumi ziemai sagādāti, Latvijas zemnieki, amatnieki un mākslinieki pulcēsies Jūrmalā, lai sarūpētās veltes varētu aplūkot, iemainīt un ko gardu ziemai iegādāt.

Sākot no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 Majoru stāvlaukumā būs daudzveidīgs amatnieku izstrādājumu piedāvājums – rotas, tekstilizstrādājumi, keramika un porcelāns, vilnas izstrādājumi, koka amatniecība, ādas izstrādājumi. Latvijas zemnieki piedāvās savus lauku labumus – sierus, kūpinātas gaļas izstrādājumus, maizi, garšvielas, augļus un dārzeņus. Tirdziņā vēl varēs iegādāties tējas, medu, našķus, eko kosmētiku, un daudz ko citu.

Majoru stāvlaukumā plkst. 11.00 dienu muzikāli ieskandinās Jūrmalas pūtēju orķestris, uz skatuves vēl sagaidīsim grupas “Iļģi”, “Obscurus Orbis”, “Auļi” un Miku Dukuru. Ikviens stiprinieks, kurš vēlēsies izmēģināt savus spēkus “Umurkumura” pievarēšanā – rāpšanās stabā – un pacīnieties par sarūpētajām tirgotāju dāvanām, varēs to izdarīt plkst. 12.40 Majoru stāvlaukumā.

Mazajiem svētku apmeklētājiem būs iespēja izliet savu īpašo sveci, kuras liesmiņa būs visgaišākā un siltākā.

Savukārt, Horna dārzā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 būs mākslas, mājas tekstila un Latvijas vīndaru tirdziņš. Īpašu atmosfēru radot, Horna dārza lapenē uzstāsies Voiceks Voiska, “Rīgas Modes”, Laima Jansone un DJ Monsta, “Da Gamba” un “Manta”.

Ieeja visos pasākumos bez maksas kā arī par iebraukšanu Jūrmalas pilsētā no 1. oktobra nav jāmaksā. Saistībā ar pasākuma norisi noteikti nelieli satiksmes ierobežojumi Jūrmalā - no 2.oktobra plkst. 23.00 līdz 4.oktobra plkst. 20.00  tiks aizliegta iebraukšana Majoru stāvlaukumā.

Jūrmalas pilsētas dome atvainojas par jūrmalniekiem un pilsētas viesiem sagādātajām neērtībām.

Jaunākie raksti