Laura, Jadviga

Dailes teātrī notiks radošā darbnīca bērniem „Punkts!!!”

Svētdien, 2. novembrī, plkst. 12.00 Dailes teātrī notiks radošā darbnīca bērniem „Punkts!!!”, ko sadarbībā ar Dailes teātri piedāvā Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Neredzīgo bibliotēka un Pasaules Dabas Fonds.

Brīnumainu un savādāku pasauli nereti ieraugām, aizverot acis. Tad krāsaini un apburoši tauriņi un sapņi kā pasaku varoņi nostājas mums līdzās. Radošajā darbnīcā bērni varēs apskatīt, lasīt un salīdzināt tās latviski izdotās grāmatas, kas vēstī par Pītera Pena un Vendijas piedzīvojumiem. Veiklu roku un bagātas fantāzijas īpašniekiem būs iespēja izveidot arī savu grāmatzīmi un tauriņu.

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pārstāvji piedāvās Braila raksta un taktilo grāmatu izstādi. Radošo darbnīcu dalībnieki varēs izmēģināt rakstīt Braila rakstā, kā arī veidot taktilās ilustrācijas. Tātad ikviens varēs izlasīt grāmatas ar taustes palīdzību. Darbnīcas dalībnieki varēs uzzināt, kur Latvijā ir neredzīgo bibliotēkas un kādas grāmatas tur atrodamas.

Kopā ar Pasaules Dabas Fonda simbolu – melnbalto pandu – būs iespēja veidot ežus no rudens lapām un izsekot barības ķēdei mežos.

Radošo darbnīcu „Punkts!!!” vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Neredzīgo bibliotēkas darbinieki, kā arī Pasaules Dabas Fonda panda. Būs arī nelielas uzkodas.

Pieteikumus dalībai radošajā darbnīcā lūdzam sūtīt uz e-pastu [email protected] (lūgums norādīt bērnu vecumu). Ieeja pasākumā ir bez maksas. Aicināti bērni vecumā no 6 līdz 10 gadiem.

Jaunākie raksti