Aldonis, Agija

Šonedēļ Rīgā notiks divi pasaules čempionāti sporta dejās

Jau šonedēļ, 31.oktobrī un 1.novembrī, „Arēnā Rīga” norisināsies krāšņākais no sporta pasākumiem – ikgadējā festivāla “Latvia Open” ietvaros pirmo reizi notiks divi pasaules čempionāti sporta dejās, kas pulcinās labākos dejotājus no vairāk kā 40 pasaules valstīm.

XII. Starptautiskā sporta deju festivāla “Latvia Open 2014” pirmajā dienā, 31.oktobrī, notiks pasaules čempionāts pieaugušajiem 10 dejās un pasaules čempionāts 10 dejās jauniešiem. Savukārt festivāla otrajā dienā, 1.novembrī, būs iespējams vērot pasaules reitinga posmu pieaugušajiem standartdejās, kā arī bērnu, junioru un jauniešu grupas dejotāju sniegumu. Abas pasākuma dienas „Sportacentrs.com” nodrošinās sacensību tiešraidi mājaslapā m.lmt.lv.

Latviju pasaules čempionātā 10 dejās pieaugušo grupā pārstāvēs Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva no sporta deju kluba “Mario”, kas izcīnījuši augstus rezultātus dažādās pasaules mēroga sacensībās. Savukārt jauniešu pasaules čempionātā 10 dejās mūsu valsti pārstāvēs Roberts Gints Bērziņš un Megija Dana Morīte no deju kluba "Dūšas deju skola".

10 dejas ir sporta deju disciplīna, kas ietver piecas Latīņamerikas dejas un piecas standartdejas, tādēļ 10 deju programmu dēvē par sporta deju karalisko disciplīnu. Pasaules čempionāts katrā disciplīnā notiek reizi gadā, un tas ir viens no svarīgākajiem notikumiem Pasaules sporta deju federācijas kalendārā.

Starptautiskais sporta deju festivāls „Latvia Open” notiek kopš 2003.gada, laika gaitā kļūstot par nozīmīgu notikumu Eiropas un pasaules mērogā. Sporta deju sacensības organizē sporta deju klubs “Mario” - Mario Končevskis, Marika Kalēja un Marta Kalēja, sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, Pasaules Sporta deju federāciju, Rīgas Domi un Latvijas Sporta federācijas padomi.

Festivāla biļetes pieejamas visās „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv.

Jaunākie raksti