Vēsma, Fanija

Valsts svētki Jūrmalā 2014

Valsts svētki Jūrmalā tiks godināti un atzīmēti ar dievkalpojumiem, koncertiem, izstādēm, ar senāko un garāko Gaismas ceļu Latvijā, informēja Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase.

Novembris – mēnesis, kad krāšņās rudens krāsas pamazām izzūd no dabas krāsu paletes un parādās atturīgie vēsie toņi. Laiks kļūst vēsāks un, rudenim raksturīgie, vēji sāk pūst aizvien spēcīgāk - svētku un pārdomu laiks. Laiks, kad mēs svinam nozīmīgos svētkus – Latvijas dzimšanas dienu.

Par godu Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 96. gadadienai 11.novembrī Mākslinieku namā, Muižas ielā 6, tika atklāta valsts svētkiem veltītā konkursa iztāde "Jā/NeATKARĪBA", kura apskatāma līdz 6.decembrim. Konkursa izstādes darbi apskatāmi arī Jūrmalas pilsētas domē līdz 5.decembrim un Kauguru kultūras namā līdz 7.decembrim. Mākslinieki, sveicot Latviju 96. dzimšanas dienā, sniedz laikmetīgu, māksliniecisku un sociāli aktīvu skatījumu uz Latvijas neatkarību.

Jūrmalas mūzikas vidusskolas audzēkņi kā īpašu veltījumu Latvijai dzimšanas dienā sniegs koncertu Jūrmalas mūzikas vidusskolā 14.novembrī plkst. 18.00.

17.novembrī plkst. 19.00 uz Latvijas Republikas 96. dzimšanas dienas svinībām, Ķemeru vidusskolas zālē, tiek aicināti Ķemeru iedzīvotāji un citi interesenti.

Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienas rīts 18.novembrī sāksies ar Valsts svētku dievkalpojumiem plkst. 10.00 Slokas ev. lut. baznīcā, plkst. 11.00 Ķemeru ev. lut. baznīcā ar tradicionālo kristīgo konfesiju garīdznieku un vietējās sabiedrības pārstāvju piedalīšanos, plkst. 12.00 Dubultu ev. lut. baznīcā.

Pēcpusdienā cauri visai Jūrmalai varēs doties pa Gaismas ceļu - sākot no Lielupes tilta Bulduros līdz Kauguriem, pēc plkst. 16.30 gar pilsētas galvenās maģistrāles malu degs sveces. Gaismas ceļu Jūrmalā organizē jau daudzus gadus, Valsts svētkos un gada tumšākajā laikā akcentējot virzību uz gaismu, uz ticību visam labajam. Latvijā šis ir garākais sveču ceļš, šogad plānots izvietot vairāk nekā 5000 sveču. Tradicionāli šī ceļa noformēšanā piedalās Jūrmalas iedzīvotāji, Jūrmalas izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas, pašvaldības iestāžu darbinieki. Ikviens var pievienot savu gaismas svecīti, sveču izvietošana no plkst. 15.30.

Pie Kauguru kultūras nama uz Raiņa ielas plkst. 19.00 tradicionāli notiks svētku koncerts, kas ar katru gadu pulcē arvien vairāk svētku apmeklētāju un sasniedz jau vairākus tūkstošus. Koncertā piedalīsies Kristīne Zadovska, Nauris Puntulis, Jānis Apeinis, Normunds Rutulis, koris Juventus un plkst. 20.00 uz skatuves sagaidīsim grupu "OPUS PRO". Vakara izskaņā svētku uguņošana.

Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti