Vēsma, Fanija

Pilsētas svētki „Šerloka Holmsa dzimšanas diena” 2015. gadā notiks 4. janvārī

2015. gada 4. janvārī Rīgā notiks pilsētas svētki „Šerloka Holmsa dzimšanas diena”. Ar katru gadu svētki kļūst populārāki un interesantāki. Šogad organizatori sola piesātinātu programmu – ar pasākumiem, ko jau iemīlējuši rīdzinieki un pilsētas viesi, un pavisam jauniem notikumiem un izklaidēm. Svētkus katru gadu apmeklē apmēram 10000 cilvēku.

Svētki tradicionāli sāksies plkst. 13.00 pie Mākslas akadēmijas.Tur sapulcēsies uzticīgākie Holmsa un citu Konana Doila literāro darbu personāžu cienītāji, lai piedalītos kostīmu parādes gājienā. Labākie Holmsa un citu spilgtu Konana Doila personāžu tēli saņems vērtīgas balvas. Gājiens dosies cauri visai pilsētai līdz vienai no galvenajām vecpilsētas skatuvēm, kur notiks dalībnieku apbalvošana, angļu šķirņu suņu parāde, koncerts un daudz citu interesantu pasākumu bērniem un pieaugušajiem.

Dalībnieku iepriekšējā reģistrācijanotiks projekta vietnē facebook.com/SherlockHolmesBirthdayRiga, bet tieši pirms gājiena – organizatoriskajā punktā pie Mākslas akadēmijas ieejas. Visiem dalībniekiem, kuri pretendē uz balvu, ir obligāti jāreģistrējas. Uzvarētājus noteiks cienījama žūrija.

Šogad krāšņajā gājienā aicinām piedalīties Latvijas uzņēmumu kolektīvus. Ja izdomāsiet interesantus, prātā paliekošus kostīmus, atribūtus, detaļas, un visu to papildināsiet ar logotipu vai emblēmu ar uzņēmuma nosaukumu, jūsu uzstāšanās nepaliks neievērota. Šeit galvenais ir radošums un korporatīvais gars. Plašāka informācija vietnē holmes.lv un facebook.com/SherlockHolmesBirthdayRiga.

Bērniem šajā svētku dienā Lielās ģildes telpās darbosies „Holmsu akadēmija”. Tur visi interesenti varēs apgūt izcilā detektīva dedukcijas metodi. Nodarbības ir bez maksas. „Holmsu akadēmiju” atbalsta Latvijas Valsts policija.

Lielās ģildes telpās darbosies arī retro fotosalons, tiks demonstrētas kinofilmas un notiks radošas tikšanās.

Šajā dienā ikviens viesis varēs justies kā Šerloks Holmss. Pilsētas kvestos un jaunu noziegumu atklāšanā varēs izmantot mūsdienīgu tehnoloģiju – mikrolokācijas sistēmu KNOQ. Šī tehnoloģija pārraida ciparu informāciju un citu adresātam paredzētu saturu uz visām mobilajām ierīcēm, kas atrodas tās darbības robežās, kā arī nodrošina orientāciju un maršrutizāciju telpās un ārpus telpām, dodot piekļuvi pie interaktīvajiem pakalpojumiem. Lai piedalītos visinteresantākajos 21. gadsimta piedzīvojumos, jums savā mobilajā ierīcē jāielādē lietotne KNOQ un sava dalība jāreģistrē vietnē www.questime.lv.

Pirmo reizi svētkos notiks Ginesa rekordu grāmatas cienīgs „flešmobs” – vislielākais Holmsu skaits uz 1km2. Kulminācijas brīdī visi viesi uzliks visspilgtāko Holmsa kinolomu atveidotāju – Vasīlija Ļivanova un Benedikta Kemberbeča – maskas. Pievienojieties!

Visu svētku dienu notiks ekskursijas pa Igora Masļeņņikova slavenās telefilmas „Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi” uzņemšanas vietām. Ekskursiju dalībnieki uzzinās visus noslēpumus par filmas uzņemšanu un apmeklēs daudzas filmēšanas vietas.

Angļu tradīciju cienītājiem Berimors laukumā gatavos slaveno auzu putru, bet misis Hadsone pasniegs tēju. Būs arī pārsteigumi.

Šogad svētku organizatori ir apvienojušies sabiedriskajā organizācijā “Holmes&Co”, kura nodarbosies ne tikai ar ikgadējo svētku organizēšanu, bet arī citu projektu attīstību, kas ir saistīti ar Holmsa personu. Svētku "Šerloka Holmsa dzimšanas diena" atbalsta padomi vada Baltic Travel group valdes priekšsēdētājs Vladislavs Korjagins un pirmā Šerloka Holmsa piedzīvojumu ilustrātora Sidneja Pedžeta mazmeita misisa Klēra Doila.

Jaunākie raksti