Mintauts, Alfs, Bernandeta

Ziemassvētku pasākumi muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs”

No 10. decembra muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs” aicinām baudīt Ziemassvētkus jūgendstilā! Muzeja telpās tiks uzburta svētku gaisotne ar īpašiem, Vācijas iedvesmotiem interjera dekoriem. Notiks arī svētku ekskursijas, kuru laikā ikviens varēs iepazīt Ziemassvētku tradīcijas un dekorēt piparkūkas.

Vācijas iedvesmota Ziemassvētku interjera dekoru izstāde „Ziemassvētki jūgendstilā” būs apskatāma no 10. decembra līdz pat nākamā gada 18. janvārim. Interjera rotājumi veidoti sadarbībā ar pasniedzēju Inetu Ozoliņu – Skrūzmani un Bulduru dārzkopības vidusskolas audzēkņiem, kā arī kopā ar Pārdaugavas Mūzikas un Mākslas skolas pasniedzējiem un audzēkņiem.

Muzeja „Rīgas Jūgendstila centrs” izstāžu zālē skatāma Tamāras Čudnovskas jūgendstila un Art Deco leļļu kolekcijas izstāde “Ziemas rozes”. Ikkatru iepriecinās un iedvesmos 20. gadsimta pirmās puses dāmu un buduāra lelles, kā arī mākslinieces autordarbi. Izstāde apskatāma līdz 2015. gada 1. martam.

Īpaši aicinām uz muzeju brīvdienās – 13., 14., 20., un 21. decembrī plkst. 12.00, kad muzejā notiks svētku ekskursijas, kuru laikā būs iespēja izzināt Ziemassvētku tradīcijas un iepazīt jūgendstila interjera dekorēšanas mākslu. Ekskursijas ietvaros notiks piparkūku dekorēšanas darbnīca, kurā apmeklētāji līdzņemšanai varēs izdekorēt no ekoloģiskiem produktiem izgatavotas piparkūkas.

Ieeja visos pasākumos ar muzeja ieejas biļeti.

Jaunākie raksti