Mirta, Ziedīte

Ziemassvētku gaidīšanas svētki Jūrmalā

Pēdējā Adventa svētdienā visi, jo īpaši ģimenes ar bērniem, tiek aicināti uz ģimeniskiem un sirsnīgiem Ziemassvētku gaidīšanas svētkiem Jūrmalas zaļajā sirdī - Mellužu estrādē un Kauguru kultūras nama pagalmā.

Visiem, kas vēlas noticēt brīnumam un satikt Ziemassvētku vecīti vēl pirms Ziemassvētkiem, 21.decembrī no 14.00 - 18.00 jābūt Mellužos! Pat ja nebūs sniega, Mellužos varēs arī pikoties! Kā? Ar pašu gatavotām siena bumbām, kuras darināsim kopā ar Tukuma Salmu muzeja māksliniekiem Kristīni Zihmani – Rītiņu un Juri Rītiņu. Atceroties, ka mazais Jēzus bērniņš piedzima Bētlemes kūtiņā salmos, siens šogad Mellužos kļūs par ļoti īpašu radošās darbnīcas materiālu. Pie Jēzus silītes, tāpat kā pirms 2014 gadiem būs sastopamas dzīvas aitiņas. Brīnumus sola arī ledus mākslinieki, kurus drīzāk vajadzētu dēvēt par burvjiem. Visu acu priekšā viņi no iespaidīgiem ledus klučiem izburs laukā divas ledus skulptūras. Pašus mazākos svētku apmeklētājus noteikti iepriecinās iespēja pavizināties retro karuselī.

Īpašu Ziemassvētku gaisotni Mellužos radīs Rīgas Gospelkora dziedājumi. Rīgas Gospelkoris pastāv jau vairāk kā 10 gadus, kuru laikā tas aktīvi koncertējis kā Latvijā, tā arī citviet pasaulē - ASV, Norvēģijā, Vācijā, Kiprā u.c. Kora dziedātāji pieredzi smēlušies pie slaveniem gospelmūzikas pasniedzējiem un izpildītājiem no ASV, Polijas, Lielbritānijas un Vācijas, lai ar savu skanējumu iepriecinātu klausītājus Latvijā. Savus darba augļus koris plūca šovasar Pasaules koru olimpiādē, kur „Gospel” mūzikas čempionu kategorijā izcīnīja Zelta medaļu.

No 15.00 – 17.00 ar bērniem spēlēsies jautri rūķi. Visu sarīkojuma laiku darbosies arī Ziemassvētku bufete.

Savukārt, plkst. 17.00 Kauguru kultūras nama pagalmā ģimenes ar bērniem tiek aicinātas uz muzikālo komēdiju “Sniegbaltītes skola”. Izrādes pamatā ir leģendārā pasaka par Sniegbaltītes skolu, kas tapusi pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

Ar šo ziemas pasaku ir uzaugušas vairākas paaudzes, bet pats stāsts, kas izturējis laika pārbaudi un ieguvis kulta statusu, savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien, pateicoties milzīgajai labestības un humora devai, kā arī brīnišķīgajai mūzikai, kas pavada lugas varoņus viņu piedzīvojumos. Izrādē piedalās Liene Šomase, Jānis Jarāns, Paula Dukure, Dainis Porgants, Jūlija Ļaha, Enriko Avots, Jānis Buķelis, Pēteris Šogolovs, Dace Makovska, Marta Ančevska, Jānis Mūrnieks. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Jaunākie raksti