Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Janvāra Kino klubā lekcijas par personībām pasaules kino

Sestdien, 17. janvārī plkst. 15.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” Amatu nama kamerzālē lekciju ciklā Kino klubs aicinām tuvāk iepazīt pasaules kino personības – viena no tām norvēģu aktrise Līva Ulmane (Liv Ullmann/1938). Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Līva Ulmane (Liv Ullmann) ir norvēģu aktrise un kinorežisore. Pasaules slavu aktrise guvusi sadarbojoties ar zviedru kinorežisoru Ingmaru Bergmanu. Līva Ulmane ir spēlējusi galvenās lomas vienpadsmit Ingmāra Bergmana filmās, tostarp, „Persona”, kuras fragmentus būs iespēja redzēt šajā kinolektorijā, „Kliedzieni un čuksti”, „Laulības dzīves ainas” un citās. Aktrise vairākkārt nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai, Zelta Globusa balvai, Kannu kinofestivāla balvai „Zelta palmas zars” un citām.

2014. gada decembrī aktrise Līva Ulmane apmeklēja Rīgu - Rīgas Starptautiskajā kino festivālā prezentēja savu jaunāko filmu „Jūlijas jaunkundze”, piedalījās Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā un pasniedza Maijai un Ivaram Seleckiem balvu „Lielas Kristaps” par mūža ieguldījumu.

Nākamā Kino kluba lekcija – jau 24. janvārī plkst. 15.00 un būs veltīta jaunā un daudzsološā latviešu kinematogrāfista Andra Gaujas daiļradei. 2014. gada Kino kluba lekciju cikls noslēdzās ar Andra Gaujas filmu „Viktors” (2009), kas ir viena no viņa pirmajām filmām. Šoreiz skatītājiem būs iespēja redzēt režisora jaunākā darba – spēlfilmas „Izlaiduma gads” (2014) fragmentus un satikties ar tās radošo grupu.

Andris Gauja (1978) ir viens no pasaulē pazīstamākajiem jaunajiem latviešu kino veidotājiem. Dokumentālā filma „Ģimenes lietas” (2010) vairākkārt godalgota starptautiskos kino festivālos, savukārt, spēlfilma „Izlaiduma gads” pagājušajā gadā kļuva par vienu no skatītākajām filmām Latvijā.

Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00.

Jaunākie raksti