Aldonis, Agija

Rīgā turpinās Barikāžu atcerei veltīti piemiņas pasākumi

Janvāris ir Barikāžu atceres mēnesis, tāpēc Rīgā notiks vairāki pasākumi, lai pieminētu 1991. gada barikāžu laiku – tiks iedegti piemiņas ugunskuri, būs ziedu nolikšanas ceremonija Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā. 20. janvārī iedzīvotāji aicināti uz Rīgas Domu, kurā būs barikāžu atcerei veltīts koncerts „Klātbūtne”.

20. janvārī no plkst. 10.00 līdz 20.00 Doma laukumā degs piemiņas ugunskurs, bet laikā no plkst. 11.00 līdz 17.00 blakus ugunskuram apmeklētājiem būs pieejama 1991. gada barikāžu muzeja ceļojošā izstāde, kas būs apskatāma muzeobusā.

Šajā dienā būs arī svinīgā Goda sardze pie barikāžu laikā bojā gājušo piemiņas akmeņiem Bastejkalnā un pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas Raiņa bulvārī 6.

Notiks arī ziedu nolikšanas ceremonija Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un Bastejkalnā kritušo piemiņas vietās. Piemiņas ugunskurs šogad tiks iedegts pie Latvijas Republikas Saeimas.

Pieminot barikāžu laiku, Rīgas Domā plkst. 18.00 Rīgas dome aicina uz koncertu „Klātbūtne”, kurā skanēs Knuta Skujenieka dzeja un Goran Goras koncertprogramma „Mosties”. Koncertā piedalīsies aktieri Egils Melbārdis, Andris Bulis, Ģirts Liuziniks un Mārtiņš Vilsons.  Koncertā ieeja ir bez maksas.

Jaunākie raksti