Alīna, Sandris, Rūsiņš

Informatīvs seminārs skolotājiem: Purvīša balva 2015

Ceturtdien, 26. februārī, plkst. 14.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls (Vecrīgā, Torņa ielā 1) aicina vizuālās mākslas, mākslas vēstures un kulturoloģijas stundu pasniedzējus uz informatīvu semināru skolotājiem izstādē „Purvīša balva 2015”.<br /><br />

Purvīša balva ir prestižākais apbalvojums Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā. Balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu.

Ceturtā Purvīša balvas izstāde būs skatāma no 2015. gada 21. februāra līdz 12. aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls. Ekspozīciju veido spilgts glezniecības, grafikas, tēlniecības, instalāciju un videomākslas kopums, ko radījuši Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2013. un 2014. gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi – Kaspars Teodors Brambergs, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns, Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs, Ginters Krumholcs, Ģirts Muižnieks, Henrijs Preiss, Artūrs Riņķis.

Semināra mērķis ir sniegt skolotājiem pēc iespējas plašāku informāciju par konkrēto tēmu un izstādē aplūkojamajiem mākslas darbiem, lai viņi to varētu pielietot, plānojot muzeja apmeklējumu, un izmantot iegūtās zināšanas mācību stundās skolās. Pasākuma laikā tiks prezentētas projekta sakarā piedāvātās izglītības programmas. Semināra dalībniekiem būs priekšroka kā pirmajiem pieteikties uz darbnīcām un nodarbībām ar ierobežotu norišu skaitu – radošajai Mobilajai darbnīcai „Melnās krāsas noslēpums”, kura ir paredzēta pamatskolas skolēnu grupām, un darbnīcām vidusskolēniem „Iespējamās projekcijas”.

Purvīša balvas 2015 neatkarīgo ekspertu komisijas priekšsēdētāja Elita Ansone iepazīstinās klausītājus ar balvas vērtēšanas principiem un kritērijiem, kā arī īsi komentēs katra nominētā mākslas darba saturu. Laikmetīgā māksla prasa intensīvu skatītāja līdzdalību un refleksiju, tāpēc skolotājiem LNMM muzejpedagoģe, māksliniece Baiba Sprance demonstrēs mākslas apguves paņēmienus un metodes, rosinās izpratni par komunikācijas procesiem, kas veidojas starp mākslinieku un skatītāju, dos vērtīgas norādes par mākslas valodas apgūšanu un interpretēšanu.

Ieeja seminārā bez maksas. Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš pie Martas Pallo, zvanot pa tālruni (+371) 67 357527 vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Piesakoties semināram, lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, pārstāvēto mācību iestādi un e-pastu.

Jaunākie raksti