Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Senioru dienas „Satikšanās Rīgas gadsimtu namā” marta „randiņš” tuvojas

Sestdien, 28. martā, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina apmeklēt jau par labu tradīciju kļuvušās Senioru dienas „Satikšanās Rīgas gadsimtu namā” marta programmu. Senioru dienas programmas, tā saucamā, „obligātā” daļa sāksies muzeja Kolonnu zālē plkst.14.00 ar filmas no Latvijas televīzijas vēsturiski dokumentālā seriāla „Muzeju krātuvēs” seansu.

Filma atraktīvā stāstījumā iepazīstina ar Rīgas vēstures interesantām reālijām un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja kolekcijām (scenārijs - mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, režija - Maija Dance). Katrā Senioru dienā tiek demonstrēta cita filma no minētā dokumentālā materiāla.

Kinoseansa noslēgumā, Senioru dienas dalībniekus Kolonnu zālē uzrunās muzeja gidi, aicinot doties ekskursijā„Rīgas gadsimtu līkloči”, piedāvājot izvēlei vairākus maršrutus pa muzeja ekspozīciju. Ekskursijas laikā būs iespēja iepazīt Rīgu dažādos laika posmos, kā arī uzzināt ne vienu vien faktu par Latvijas kuģniecības vēsturi.

Senioru dienas „neoficiālajā” sadaļā ietilpst iespēja apskatīt muzeju no tā atvēršanas brīža plkst. 11.00 līdz slēgšanai plkst. 17.00.

Senioru dienas programmas apmeklētājiem – pensijas gadus sasniegušajiem, ieejas maksa muzejā: EUR 0,71, ekskursija un filmas seanss – bez maksas.

Jaunākie raksti