Jurģis, Juris, Georgs

Lieldienas Jūrmalas brīvdabas muzejā 2015

5. aprīlī no plkst. 13.00 līdz 16,00 sagaidīt Lieldienas visus mīļi aicina Jūrmalas brīvdabas muzejs (Tīklu ielā 1a, Jūrmalā).

Katrs varēs uzzināt un pats pamēģināt krāsot olas pēc senlatviešu tradīcijām. Gan olas, gan sīpolu mizas (un citus dažādus dabīgos materiālus krāsošanai), gan lielo olu vārāmo katlu un ugunskuru sarūpēsim mēs. Tev nepieciešams tikai darbošanās prieks un, kas zina - varbūt tieši tev izdosies nokrāsot savu visskaistāko Lieldienu olu!

Lieldienas ir gaismas un pavasara atnākšanas svētki, kad zemei un dabai mostoties, mūsu sirdis ir cerību un apņemšanās pilnas. Piepildīsim tās ar vēlmi palīdzēt. Pavasaris ir arī putniņu ligzdošanas laiks, un tiem pietrūkst dabisko ligzdošanas vietu – koku dobumu. Mēs varam tiem palīdzēt. Nāc, un kopā ar tēti un mammu izgatavo savu skaistāko putnu būrīti! Mēs būsim materiālus jau sagatavojuši iepriekš, tev tikai vajadzēs tos rūpīgi sanaglot kopā, un putniņiem māja gatava! Varēsi to ņemt līdz un izlikt mežā, lauku sētā vai piemājas dārziņā.

Mazos un lielos dzīvnieku draugus iepriecinās neliela šķirnes trusīšu un zīda vistiņu izstāde.

No plkst. 14.00 līdz 15.00 varēsi aktīvi līdzdarboties Jūrmalas jauniešu teātra pasakainā riņķa dancī „Ķepa pie ķepas, ļipa aiz ļipas”.

Izsalkumu varēsi remdināt ar zāļu tēju un pīrāgiem, bet par labiem darbiem saņemt kārumu. Lieldienas ir prieka pilni svētki! Atnāc un izpriecāsimies kopā!

Jaunākie raksti