Aldonis, Agija

Jau piecpadsmito gadu notiks lielākās BMX un skeitborda sacensības Baltijā - „Simple Session 2015”

18. un 19. aprīlī Igaunijā, Tallinā norisināsies viens no pasaulē populārākajiem ekstrēmā sporta pasākumiem – ikgadējās „Simple Session” BMX un skeitborda sacensības. Šogad leģendārās sacensības svin savu 15 gadu jubileju!

Svinot apaļo jubileju un godinot leģendāro sacensību 15 gadu pastāvēšanas vēsturi, „Simple Session” šogad notiks 2014. gada vasarā atklātajā „Tondiraba arēnā”. Sacensību aizsākumā pirms 15 gadiem „Simple Session” norisinājās kā lokālas sacensības, kurās sacentās vietējie skeiteri un BMX braucēji. Taču šo gadu laikā tās ir izaugušas, kļūstot par vienu no lielākajām un labākajiem BMX un skeitborda sacensībām ne vien Baltijā un Ziemeļeiropā, bet arī pasaulē. Gadu gaitā „Simple Session” piedalījušies daudzi pasaulē atzinību guvuši BMX un skeitborda braucēji.

Šogad divu dienu ilgajās sacensībās piedalīsies 160 labākie sportisti no 30 pasaules valstīm. Dalībai „Simple Session” apstiprināti skeiteri un BMX braucēji no ASV, Anglijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Krievijas, Čehijas, Itālijas un citām valstīm. Latviju BMX sacensībās pārstāvēs Eduards Zunda, Jānis Cunculis un Dāvis Līcītis, savukārt par apbalvojumiem skeitborda kategorijā cīnīsies Fricis Štrauss, Artūrs Nesaule un Kristaps Jūdris. Četru dienu ilgās sacīkstes aizsāksies 16. un 17. aprīlī, kad „Tondiraba” arēnā norisināsies treniņbraucieni. Savukārt skatītājiem arēna tiks atvērta kvalifikācijas braucienu laikā 18. aprīlī, kā arī 19. aprīlī, kad norisināsies BMX un skeitborda fināls un apbalvošana.

Katru gadu „Simple Session” sacensības pulcē ap 10 000 skatītāju. Lielākā daļa no tiem ir vietējie iedzīvotāji, bet aptuveni tūkstotis ir ekstrēmā sporta fani no ārvalstīm. „Simple Session” sacensības ir ļoti populāras ne tikai sportisko aktivitāšu dēļ. Tās ir slavenas arī ar savu patīkamo gaisotni un atbrīvoto festivāla noskaņu, piesātināto izklaides programmu, filmu festivāla skatēm un citiem notikumiem. Turklāt garām nevajadzētu palaist arī „Simple Session” warm-up un afterpārtijus, kas šogad norisināsies klubos „Studio”, „Hollywood”, „Panoraam” un ”Parlament”.

Iespaidīgais sacensību parks piedāvā dažādas aizraujošas atrakcijas, kuras ir piemērotas gan BMX, gan skeitborda sacensībām. Tā autors ir labi pazīstamais dizainers Neits Vesels (Nate Wessel), kurš sagatavo parkus arī X-Games un Woodward spēlēm un ar „Simple Session” sadarbojas jau kopš 2007. gada. Skatītājus un sportistus sacensību laikā kārtējo reizi uzmundrinās BMX komentētāji Zaks „Catfish" Jankušs (Zack Yankush) un Derils Nau (Darryl Nau), kā arī skeitborda komentētājs Deivs „Double D" Dankans (Dave Duncan).

Tomēr tiem, kas nevarēs doties uz Tallinu, lai iespaidīgās sacensības vērotu dzīvē, būs iespēja tām sekot līdzi tiešraidē. Kā ik gadu pasākuma tiešo translāciju varēs vērot HD formātā „Simple Session” tīmekļa vietnē www.session.ee. Fināla sacensības pārraidīs arī www.redbull.tv.

2014. gadā „Simple Session” sacensības tiešraidē noskatījās vairāk nekā miljons skatītāju visā pasaulē, un tas bija pirmais sporta pasākums Eiropā, ko pārraidīja tiešajā tiešraidē XBOX Live platformā, kurai ir vairāk nekā 50 miljoni lietotāju. Turklāt šogad „Simple Session” tiešraidē translēs arī kanālā „NBC Sport”.

Vairāk informācijas par „Simple Session” uzzini šeit: http://session.ee, kā arī http://simplesession.visitestonia.com/index.html!

Biļetes var iegādāties visās valstīs tīmekļa vietnē www.ticketpro.ee. 

Jaunākie raksti