Alīna, Sandris, Rūsiņš

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā norisināsies vēdekļu darbnīca

Sestdien, 2015. gada 18. aprīlī, plkst. 13.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Rīgā, Elizabetes ielā 57a, dz. 26) aicina uz radošo darbnīcu, kurā, iedvesmojoties no gleznas „Baltā un melnā”, mākslinieces Ilzes Dātavas vadībā katram būs iespēja izgatavot skaistu vēdekli.

Šobrīd Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā ir apskatāma vienas gleznas izstāde, vilinot mākslas cienītājus detalizēti iepazīties ar konkrēta darba tapšanas vēsturi.

Dubultportrets „Baltā un melnā” (1925) ir izcils Latvijas 1920. gadu klasiskā modernisma glezniecības piemērs, kas ieņem īpašu vietu Aleksandras Beļcovas (1892–1981) daiļradē. Darbā attēlotas divas sievietes – Biruta Ozoliņa (1905–1982), literātes Austras Ozoliņas-Krauzes jaunākā māsa, un taizemiešu meitene Tao. Gleznā redzams, ka Biruta Ozoliņa rokās tur spalvu vēdekli, kas 20. gadsimta 20.–30. gados bija populārs modes aksesuārs. Šis vēdeklis piederēja māksliniecei Aleksandrai Beļcovai un lieliski raksturo savu laiku.

18. aprīlī Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs piedāvā brīnišķīgu iespēju katram izgatavot savu vēdekli, kas būs interesanti un aizraujoši gan bērniem, gan pieaugušiem. Skaistu vēdekļu darināšanas noslēpumus palīdzēs apgūt Ilze Dātava – pieredzes bagāta māksliniece, kura vada radošās darbnīcas dažādos pasākumos.

Visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas.

Dalības maksa: pieaugušiem – EUR 2,85; skolēniem, studentiem, senioriem – EUR 1,42. Pirms nodarbības ir iespējams apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādi „Vienas gleznas stāsts: Baltā un melnā”.

Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 288800 vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Vietu skaits ierobežots.

Jaunākie raksti