Gunta, Ginta, Gunda

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja vasaras sezonas atklāšana

Kad ziema jau ir atvadījusies un ir laiks pavasarim - Brīvdabas muzejā sākas vasaras sezona – pēc ziemas tiek atvērtas ēkas un sētas, lai uzsāktu jau 91. Brīvdabas muzeja sezonu. Laiks ielaist pavasari sirdīs un prātos! Svinīgajam notikumam par godu – Brīvdabas muzeja darbinieki organizēs īpašas, bezmaksas ekskursijas laika posmā no plkst.10:30 līdz 14:30.

Muzeja viesiem tiks nodrošināta īpaša iepazīšanās ar senajām ēkām un sētām, un darbiem tajās. Plkst. 10:00 ekskursiju „Pirmā un pēdējā sēta Brīvdabas muzejā” vadīs muzejpedagoģe Baiba Magona, bet plkst. 11:00 – „Pirmā reize Brīvdabas muzejā” – muzejpedagoģe Ārija Doroškina. Ekskursiju sākums pie muzeja galvenās ieejas.

Kurzemes zvejniekciema „Lurķu” sētā notiks „Piena darbu” demonstrējumi no plkst. 10:30-13:30. Demonstrācijas laikā interesenti iepazīsies ar dažādiem piena pārstrādes veidiem, piena pārstrādes attīstību un lomu Latvijā 19.gs. beigās 20.gs. sākumā.

Vasaras sezonas atklāšanas dienā apmeklētāji aicināti uz svinīgo koncertu pie Vidzemes sētas, kur uzstāsies deju kolektīvi „Cīpars”, „SWEDBANK deju kolektīvs”, „Kamolītis” un vokālā studija „Tev un man”.

Maija mēnesī - Eiropas akcijā Muzeju nakts, kas notiks 16. maijā, muzejs piedāvās programmu „Aspazija un Rainis. Bērniem un ģimenēm” -  izglītojoši izzinošs un aizrautīgi.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 4.27 € pieaugušajiem, 2.85 € pensionāriem, 2.13 € studentiem, 1.42 € skolēniem, 8.54 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta. Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

Jaunākie raksti