Līksma, Bārbala

Dullais Dauka ielūdz uz Bērnu svētkiem Vecmīlgrāvī

Svētdien, 31. maijā no plkst. 11.00 līdz 16.00 visi bērni un viņu vecāki tiek gaidīti Ziemeļblāzmas kultūras pils parkā, lai svinētu tradicionālos Ziemeļblāzmas Bērnu svētkus, kuriem šogad dots nosaukums „Dullā Daukas ceļojums”. Kā jau ierasts šajos svētkos, sev interesējošas nodarbes varēs atrast ikviens - būs gan izzinošas darbnīcas, gan vietējo mākslinieku priekšnesumi, gan sportiskas aktivitātes.

Šoreiz svētki notiks jubilejas gaisotnē, jo Bērnu svētku iedibinātājam Augustam Dombrovskim tiks svinēta 170 gadu jubileja. Ciemos pie namatēva ieradīsies arī viņa draugs un līdzgaitnieks Krišjānis Barons, kurš ilgus gadus dzīvoja Vecmīlgrāvī Burtnieku namā. „Par godu gaviļniekam tiks austa josta, kurā savu artavu varēs ielikt ikviens svētku dalībnieks, bet vijoļmeistars Jānis Atslēga stāstīs un rādīs, kā top vijoles, kas bija arī Dombrovska kunga mīļākais instruments,” stāsta svētku organizatore Zane Auškāpa.

Mālu darbnīca, grāmatu maiņas punkts, ekskursija pa Ziemeļblāzmas pili, novadpētnieku stends, kurā varēs uzzināt dažādus interesantus faktus par Dombrovska dzīvi un nozīmīgākajiem notikumiem, pret atkarību stends, zīmējumu studija, piepūšamās atrakcijas, kā arī neiztrūkstoša un ļoti iecienīta šo svētku atrakcija - vizināšanās ar zirgu izpušķotos ratos. Savukārt tiem, kuriem ir nerimstoša interese par vietu, kur debesu velve nolaižas līdz ūdens līmenim, varēs sekot Dullā Daukas gaitām Latvijas Leļļu teātra aktrises Daces Vītolas lasījumā. Bez tam ikvienu priecēs vietējo jauno mākslinieku sniegums - ka jau ierasts savu varējumu rādīs Rīgas pašvaldības iestāžu apvienības kultūras centru kolektīvi, A. Dombrovska mūzikas skolas jaunie talanti un kultūras pils „Ziemeļblāzma” mākslinieki. Un visu beidzot Marata Ogļezņeva un Emīla Balcera no grupas MUSIQQ skanīgās balsis un ritmiskie dziesmu teksti izkustinās un iepriecinās ik vienu svētku dalībnieku. Viennozīmīgi šie svētki ir lieliska iespēja vecākiem jautri un kvalitatīvi pavadīt dienu kopā ar bērniem, tāpēc šī iespēja ir jāizmanto!

Ziemeļblāzmas bērnu svētkus organizē Bezalkohola biedrība „Ziemeļblāzma”  un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB). Pateicoties Rīgas domes un Rīgas brīvostas atbalstam, ikvienam svētku dalībniekam ieeja pasākumā bez maksas!

Jaunākie raksti