Aldonis, Agija

Ventspils svinēs 725. dzimšanas dienu

No 31. jūlija līdz 2. augustam Ventspils pilsēta ar plašu un daudzveidīgu svētku programmu atzīmēs 725. dzimšanas dienu.

2015. gads pilsētai un ventspilniekiem ir nozīmīgs nevien kā 725. jubilejas gads, bet arī kā divdesmit piektā gadskārta, kopš Ventspilī tiek svinēti Pilsētas svētki. Tieši Ventspils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas 1990. gadā aizsāka šo tradīciju. Ventspils dzimšanas diena tiek atzīmēta katru vasaru, sasniedzot aizvien jaunus apmeklējuma rekordus, līdz pat 130 tūkstošiem viesu.

Kā jau ierasts, Pilsētas svētki ilgs trīs dienas, kuru laikā sev tīkamas nodarbes un daudzveidīgās programmas iespējas varēs izbaudīt ikviens ventspilnieks un svētku viesis.

Programmā iekļautas gan iecienītas pilsētas svētku tradīcijas – svētku gājiens, ziedu paklāju festivāls, grāmatu svētki, spēkavīru čempionāts, nakts dejas Reņķa dārzā u.c., gan arī jaunas, dažādām gaumēm saistošas aktivitātes – simfoniskās dziesmuspēles „No saldenās pudeles” iestudējums, pasaules garšas un mūzikas festivāls „Garšvielas”, vinila skaņuplašu tirdziņš u.c. Svētku muzikālajā daļā - Latvijas mūzikas izcilību - grupas „Prāta vētra” un Intara Busuļa koncertprogrammas, kā arī „Latvian Blues Band” un viesmākslinieces Džastinas Lī Braunas (Justina Lee Brown) uzstāšanās.

Arī svētku kulminācija ar salūtu šogad būs īpaša un emocionāli piesātināta, jo vizuālos efektus papildinās komponista Raimonda Tigula speciāli Ventspils pilsētas svētkiem radīts skaņdarbs.

Jaunākie raksti