Mirta, Ziedīte

Piektdien Jūrmala aicina uz muzikāliem vakara svētkiem

Piektdien, 21.augustā, Dzintaru mežaparkā Jūrmalā notiks muzikāli vakara svētki ar laikmetīgās mākslas elementiem. Parkā sešos punktos norisināsies mūzikas, dejas un teātra saspēle ar dabisko vidi un parkā esošajiem objektiem. Pasākums sāksies pulksten 22.00, un ieeja tajā ir bez maksas.

Skatuve “Tango līnijas” būs veltīta tango noskaņām. Uz tās uzstāsies deju grupa “Ritms” un muzicēs “Tango Sin Quinto” mūziķi un Ieva Kerēvica. DJ Monsta un koklētājas Laimas Jansones sniegumu varēs baudīt uz skatuves “Iemīlējies kaķis”. Mūziķu priekšnesumi būs bagātināti ar dejas, teātra vai gaismu elementiem. Džeza melodijas solistes Elzas Rozentāles izpildījumā varēs baudīt pie elektro svinga skatuves.

Arī 36 metrus augstais Dzintaru mežaparka skatu tornis “Avangardena” vakarā būs pārvērsts par muzikālu mākslas platformu – tajā īpašu priekšnesumu sniegs izcilā vokālā grupa „Latvian Voices”. Tāpat visu vakaru Dzintaru mežaparkā būs skatāmi uzvedumi, improvizācijas un multimediālas performances.

“Pagājušajā gadā pirmo reizi radījām “Avangardena” kultūras pasākumu Jūrmalā – tas bija piecu solistu un piecu pianistu koncerts Jūrmalas sirdī uz 360 grādu skatuves. Šogad, attīstot pašu radīto “Avangardena” virzienu, esam sagatavojuši jau plašāka mēroga kultūras un mākslas projektu. Tā pamatā ir ideja piedāvāt ko skaistu, pazīstamu, bet nebijušā un īpašākā izpildījumā, kā arī radīt pilnīgi jaunus darbus – šogad tādi būs „Lakstīgalu nakts” un „Iemīlējies kaķis”. Būsiet laipni gaidīti piektdien, Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā!” aicina laikmetīgā mākslas projekta “Avangardens” mākslinieciskais vadītājs, Jūrmalas Kultūras centra direktors Agnis Kristvalds.

Jaunākie raksti