Aldonis, Agija

Rīgas mākslas telpā saruna par butō mākslu

Svētdien, 4. oktobrī plkst. 14.00 izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” aicinām uz sarunu par butō mākslu ar mākslinieci Simonu Orinsku, savukārt, performances instalācijā “nogalināt BUTŌ X” aplūkojamas katru trešdienu, sestdienu un svētdienu līdz pat 18. oktobrim (ieskaitot).

Instalācijas centrālais tēls, māksliniece Simona Orinska, kura pirms desmit gadiem aizsāka butō Latvijā, tikšanās laikā pastāstīs par ekspozīciju, par to, kas ir butō māksla, kā arī par tās vēsturi un nozīmīgumu gan individuālā, gan mūsdienu pasaules kontekstā. Lai arī viņas pašas daiļrade jau sen pāraugusi butō kā šaura dejas virziena robežas, pati Simona butō mākslu raksturo kā cilvēcisko sāpju, mīlestības un baudas ceļu, ķermeniski dziļi apzinātu un piepildītu eksistenciālu stāvokli.

Dzīvā instalācija „nogalināt BUTŌ X” atspoguļo gan desmit gadu retrospekciju, gan iepriekšējā etapa izvērtēšanu un metaforisku nogalināšanu, attīrot apziņas telpu jaunām radošām idejām, ko papildinoši demonstrē performanču cikli katru trešdienu, sestdienu un svētdienu starpdisciplināro mākslu kompānijas „Ideagnosis” izpildījumā. Apmeklētājiem tā ir iespēja nonākt īpaši veidotā vidē, kas caur gaismu, skaņu, kustību un smaržu aicina jaunām atklāsmēm sevī. Dzīvā instalācija „nogalināt BUTŌ X” Rīgas mākslas telpā apskatāma līdz 18. oktobrim.

Ieejas maksa uz diskusiju ar 50% atlaidi no biļetes kopējās cenas.

Jaunākie raksti