Gunta, Ginta, Gunda

Ekskluzīvu meistarklasi pasniegs trompetists Kristians Skots

Festivāls „Rīgas Ritmi” izziņo – 24.novembrī Mūzikas namā „Daile”, Ņūorleānas trompetista Kristiana Skota meistarklase.

Jau ziņots, ka „Rigas Ritmi 2015” Ziemas koncertu sērijas ietvaros 24.novembrī Mūzikas namā „Daile” koncertu sniegs amerikāņu trompetists Kristians Skots (Christian Scott). Pēc ilgstošām sarunām mūziķis piekritis vadīt arī ekskluzīvu meistarklasi, kas norisināsies īsi pirms koncerta, mēģinājuma laikā Mūzikas namā „Daile”.

Trompetists, producents un komponists Kristians Skots ir divkārtējs Edisona balvas laureāts un Grammy balvas nominants. Mūziķa gaitas uzsācis 13 gadu vecumā, sava tēvoča, džeza leģendas Donalda Harisona (Donald Harrison, Jr.) paspārnē. Meklējot arvien jaunus mūzikas skanējumus, Kristians Skots tiecas radīt no mūzikas žanriem brīvu stilu, ko nosaucis par Stretch Music. Līdzās muzikāliem eksperimentiem, tiek brīvi improvizēts arī ar mūzikas instrumentiem – sadarbībā ar uzņēmumu „Adam’s Music Instruments” radīti vairāki jauni pūšaminstrumenti.

Koncertā Rīgā mūziķis uzstāsies ar programmu „Christian Scott aTunde Adjuah presents Stretch Music”, un meistarklases dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar to jau meistarklasē!

Pieteikšanās meistarklasēm un informācija, rakstot uz [email protected]

Jaunākie raksti