Gunta, Ginta, Gunda

Dailes teātra Zinību stundas turpinās

Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā turpina projektu “Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā”. 21.decembrī lekciju “Skatuves telpa – audekls mākslai” piedāvās mākslas zinātniece Sarmīte Sīle.

Skatuve ir audekls kolektīvam mākslas darbam. Tajā strādā dramaturgs, režisors, scenogrāfs un vēl gaismu mākslinieks, arī komponists. Un kā vainagojums visam ir aktieru spēle. Bet šoreiz galveno lomu spēlēs mākslinieks – skatuves gleznotājs, dekorators, scenogrāfs.

Sarmīte Sīle apskatīs tālāku laiku personības - Eduardu Smiļģi un viņa gleznoto mākslas darbu kopā ar uzticamiem domubiedriem Jāni Munci, Otto Skulmi, Ģirtu Vilku. Caur Kurta Fridrihsona un Ilmāra Blumberga skatu pievērsīsimies jaunam telpas redzējumam pēc Meistara aiziešanas mūžībā. Par šodienas “audeklu” būs izvēlēta Mārtiņa Vilkārša krāsu palete.

Lekcija notiks pirmdien, 21.decembrī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to var saņemt visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Jaunākie raksti