Aldonis, Agija

Valentīna diena mazajam bērnudārzniekam

Bērniem svētku nekad nav par daudz un viņi ar lielu prieku uztver jebkuru iniciatīvu svinēt un dāvināt. Tāpēc arī Valentīna dienā bērnudārzniekam patiks pasniegt īpašas dāvaniņas saviem draugiem un varbūt arī audzinātājām. Kāpēc gan ne?

Tā kā bērnudārzniekiem parasti ir daudz draugu, visticamāk, noderēs idejas ekonomiskām, nelielām, simboliskām dāvaniņām, kas šo dienu bērnam padarīs neikdienišķu un ļaus iepriecināt draugus. Visticamāk, ja bērns izrāda vēlmi dāvināt, dāvanas vajadzētu sarūpēt visiem grupiņas bērniem - kāds aizmirstais var ļoti skumt. Lūk, mūsu varianti dāvanām no bērnudārznieka viņa draugiem:

Dāvināt ziedus puišiem var mācīt jau no mazotnes - izskatās taču pavisam īpaši - 2gadnieks (3gadnieks, 4gadnieks, 5gadnieks, 6gadnieks...), kurš no rīta grupiņas meitenēm un audzinātājām pasniedz pa nelielam ziediņam. Meiteņu smaidi un emocijas garantētas visās vecuma grupās.

 Tikpat klasiska dāvana kā ziedi - konfektes sirsniņu formā vai ar tematiskiem svētku papīrīšiem

 Varbūt kāda neliela torte vai cepumi (jebkurš kārums) ar ko bērnudārzā pamieloties, izgaršojot svētku sajūtu? 

 Ja bērns ir radošs un labprāt zīmē, veido, nelielas dāvaniņas draugiem var sagatavot pats ar vecāku palīdzību - tās var būt no krāsaina papīra izgrieztas sirsniņas, nelieli zīmējumi, varbūt pat dzejoļi, pašcepti cepumi, veidojumi no plastikas u.tml. Tā bērns iemācās ne tikai svinēt, bet arī gatavošanās prieku. 

Apdrukāti priekšmeti - piemēram, atslēgu piekariņi - it kā sīkums, bet noderēs uzmanības izrādīšanai un bērniem patiks. Drukas saloni parasti svētku laikā piedāvā arī īpašas cenu akcijas, kas dod iespēju iegādāties lietas lētāk nekā ikdienā. 

Zīmulis ar sirsniņām - liela daļa bērnudārznieku ir radoši. Neliels zīmulis ar sirsniņām būs patīkams nieciņš un prieka iemesls. 

 Neliela krāsojamā, pasaku vai dzejolīšu grāmata noteikti plauktā nenoputēs.

Ja vispār ir vēlme dot iespēju bērnudārzniekam apdāvināt draugus, daudz ideju atradīsiet veikalos - Valentīna dienas laikā veikalu plauktos atrodamas daudzas sarkanas lietiņas ar sirdīm - miniatūri lācīši, zaķīši, svečturi, piekariņi, magnētiņi u.tml.

Pie tam dāvanai nemaz obligāti nav jābūt sarkanai un ar sirdīm. Bērna prieku rada arī šķietami nelielas lietas un uzmanība. Varbūt labākā ideja par to, kā iepriecināt draugus šajos svētkos mīt pašā jūsu bērna? Pajautājiet viņam!

Jaunākie raksti