Aldonis, Agija

10 padomi olu meklēšanas atrakcijai

Lieldienās olu meklēšana ierasti ir viena no iemīļotākajām bērnu atrakcijām un tradīcijām. Patiesībā, azartiskajās un jautrajās olu medībās nereti ar prieku iesaistās visi ģimenes locekļi!

Lai spēle izdotos, un ikkatrs iesaistītais bērns atrastu pa kādai oliņai, ir nepieciešamas dažas plānošanas viltības.

1. Ja pagalms ir liels, atdali meklējamo vietu ar krāsainiem karodziņiem vai lentu, lai bērni neaizklīstu parāk tālu olu meklējumos tur, kur to nemaz nav vai kur nav droši ložņāt.

2. Pārliecinies, ka visas olas ir paslēptas drošās vietās (ne zem ērkšķaina rožu krūma vai pārāk grūti aizniedzamā vietā).

3. Lai nodrošinātu iespēju ikvienam tikt pie kārotās oliņas, var uzstādīt meklējamo olu limitu katram spēles dalībniekam. Piemēram, pēc 7. olas atrašanas meklēšanas process beidzas un dūšīgajam atradējam tas pārtop olu ēšanā vai acu priecēšanā, kamēr citi vēl meklē.

4. Ja spēlē iesaistītie bērni ir dažāda vecuma, tajā var ieviest kritēriju, ka dažāda vecuma bērni meklē dažādu krāsu olas. Piemēram, 2-4 gadus jaunie bērni meklē zaļās un dzeltenās olas, kamēr 5-7 gadu jaunie lūko tikai pēc sarkanām un oranžām olām. Šāds spēles noteikums ļaus jaunākajiem atrast olas vieglāk redzamās un aizsniedzamās vietās.

5. Protams, jāparūpējas par to, lai meklējamo olu skaits atbilstu meklētāju skaitam, jo vislabāk, ja katram ir iespēja atrast vismaz pa 3 olām. Lai spēle nebeidzas, tikko iesākusies!

Lai spēle kļūtu interesantāka, izmanto pārsteigumu olas!

Spēlē var izmantot ne tikai īstās, krāsotās olas, bet arī krāsainas koksnes/plastmasas olas, kurās var paslēpt mazus pārsteigumus, piemēram, kādu saldumu vai miniatūru rotaļlietu, lielākajiem – dekoru. Papildus var ieviest nosacījumu, ka olas drīkst atvērt tikai tad, kad olu meklēšana visiem ir beigusies.

Sagatavo arī dažas speciālās olas, kuras ir tukšas – iezīmē tās ar smaidošu sejiņu vai citu simbolu, lai tās būtu atšķiramas no "parastajām" pārsteigumu olām. Tās tad bērniem būtu iespēja apmainīt pret mazu dāvaniņu no iepriekš sagatavota dāvanu groza spēles laukuma malā, kur ar pieaugušā palīdzību varētu tikt pie savam vecumam/dzimumam atbilstošas dāvaniņas.

Vienkāršākais veids, kā piepildīt pārsteigumu olas, ir tajās ievietot dažādus saldumus, piemēram, konfektes vai rozīnes krāsainā šokolādē, kas atgādinās mazas oliņas, tāpat šokolādes monētas, vai veselīgākā variantā – dažādus riekstiņus.

No neēdamiem prieciņiem olās varētu ievietot arī tādas lietas kā uzlīmes, jautras matu sprādzes (pēc olu krāsas var diferencēt atrodamās dāvaniņas meitenēm un zēniem), smieklīgas dzēšgumijas vai mini lelli, mašīnas modelīti.

Lai nodrošinātu bērniem iespēju iztērēt nerimstošo enerģijas devu, olu meklēšanas atrakciju var apvienot ar šķēršļu joslu, kas jāpārvar, lai tiktu līdz olu meklēšanas laukumam. Tajā var iekļaut arī tādas Lieldienām atbilstošas atrakcijas kā olu ripināšanu, olu nešanu uz ātrumu, turot to karotē, un, piemēram, skrējienu apkārt mājai, starp speciāli novietotu karodziņu līkločiem.

Beigās bērnus var apvienot vienā Šerloka Holmsa komandā, norādot meklēt slepenas zīmītes ar aptuvenām norādēm, kur tālāk meklējama lielā Lieldienu superola – tādā gadījumā tā jānoslēpj ļoti cītīgi, lai nebūtu iespēja to atrast nejauši. Tas liks mazajiem justies kā īstiem Lieldienu varoņiem, spēles noslēgumā tiekot pie superolas, kurā ievietotie našķi pietiks katram!

Jaunākie raksti