Ģirts, Ģederts

Helovīna diena: Saldumus vai izjokosim!? Izjokojiet!

Šis aicinājums Helovīna dienā ir klasisks un to pieprot visi, kuri mēdz staigāt maskās no mājas uz māju. Bet tie, kas viņus sagaida ciemos un dalās ar kārumiem, mēdz ļauties izjokošanai. Tajā brīdī mēdz atklāties, ka joki nemaz nav sagatavoti. Tāpēc piedāvājam vairākas izjokošanas idejas, lai Helovīna spokošanās un jokošanās var noritēt veiksmīgi.

Par izjokošanu vajadzētu padomāt laikus, reizē ar masku gatavošanu, mēģinot rast idejas, kas tieši jums saistās ar jokošanu un izjokošanu. Iespējams, iepriekš būs nepieciešams sagatavot kādus atribūtus vai palīgierīces. Tādu klasisku recepšu nemaz nav, tāpēc jāļaujas iztēlei.

Mūsu joku varianti:

Mīklas latviešiem un citām tautām, bet galu galā arī pašiem jokotājiem noteikti ir ļoti daudzas prātā. Uzdodiet tās cilvēkiem, pie kuriem dodaties ciemos! Ja viņiem neizdodas uzminēt, tad gan: saldumus!

Anekdotes gan vairāk saistās ar jokošanu, bet tās liks pasmieties saimniekiem un pašiem jokotājiem un smiekli vienmēr noder.

Preteklības ir no amerikāņu filmām noskatīta izjokošana - mākslīgie puņķi, ko uzpūš ar no speciāliem flakoniem vai glumi staipekņi dažādās krāsās, bet šeit jābūt uzmanīgiem, jo tādus jokus ne visi spēj saprast.

Zirneklis, kas gatavots no gumijas vai plastmasas, neīsts sikspārnis, vabole vai žurka - pielieciet to negaidīti saimnieku tuvumā un viņi tiks izjokoti.

Cienasts
- kurš gan teicis, ka tikai maskās tērptajiem tiek cienasts? Dodoties ciemos sagatavojiet kādu kārumu arī mājas saimniekiem, želejveida tārpi, šokolādes konfekšu žurciņas vai konfekšu acis - šajos svētkos tie visi iederēsies.

Pabiedēt ar lukturīša iedegšanu zem spociņa maskas vai līdzīgi.

Burvju triki un visdažādākās to variācijas atrodamas gan internetā, gan burvju triku grāmatās, tie šādā ciemošanās reizē noteikti jāiemācās un jāliek lietās. Jo šis ir tāds maģijas un burvestību laiks.

Dziesmas un dejas gan nav klasiski Helovīna dienas līdzgaitnieki, bet vai tām jebkad pastāvējuši kādi ierobežojumi? Īpaši, ja izdodas atrast kādu šķietami briesmīgu dziesmu vai uzdejot raganu stilā? Bet varbūt noskaitiet kādu raganīgu dzejoli?

Mazā uguņošana ar, piemēram, brīnumsvecītēm radīs rudenīgu sajūtu un priecēs acis.

Helovīnos līdzīgi kā 1. aprīlī jokot var visu dienu. Jābūt uzmanīgiem arī darba vietā, jo nekad nevar zināt, ko būs izdomājuši kolēģi. Darba vietas joki mūsdienās visbiežāk saistās ar datoru (nemanāmi vietām uz klaviatūras samainīti blakus esoši burti sajauks rakstību, nomainīta ekrāna bilde, kamēr kolēģis nemana vai tml. liks visiem ķiķināt), tāpat arī mazas nedaudz biedējošas dāvaniņas uz kolēģu galdiem viņus iepriecinās un uzjautrinās. Un galu galā - laba humora izjūta un sajūta piemītot vien gudriem un domājošiem cilvēkiem.

Jaunākie raksti