Vēsma, Fanija

Lieldienas Kalnciema kvartālā

19. aprīlī Kalnciema kvartālā no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 kopīgi svinēsim Lieldienas. Uz brīvdabas skatuves Vītolu ģimene aicinās dziedāt līdzi gadskārtu dziesmām un izlocīt kājas rotaļās un dančos. Tiks atklātas lielās šūpoles, darbosies karuselis un ikvienam būs iespēja līdzdarboties Rīgas 69. skautu un gaidu vienības vadītajās darbnīcās. Amatnieki tirdziņā būs sarūpējuši īpašus amatniecības izstrādājumus ar Lieldienu tematiku, un zemnieki piedāvās svaigas pašmāju kūkas, pirmos zaļumus un citus gardumus svētku mielastam.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 Kalnciema kvartāla Brūnajā koka mājā bērni un jaunieši aicināti apgūt praktiskas iemaņas, kā, izmantojot dabas materiālus, rīkoties pārgājienos, laivu braucienos un citās aktivitātēs brīvā dabā, kā arī no plkst. 12.00 līdz 15.00 Kalnciema kvartāla pagalma bedrē iesaistīties interaktīvās spēlēs un rotaļās, komunikācijas un sadarbības attīstīšanai, kuras vadīs skauti un gaidas.

No plkst. 12.00 līdz 15.00 uz Kalnciema kvartāla pagalma skatuves uzstāsies dziedošā „Vītolu ģimene”, kura vadīs sadziedāšanos, skandinot dziesmas par Sauli, Pavasari un Lieldienām. Vītolu ģimenes kopā dziedāšana sākās jau pirms 30 gadiem, bet kopš dalības LNT pirmajā Dziedošo ģimeņu konkursā 2009. gadā, Vītolu ģimenes darbība, kļuvusi daudzveidīgāka - ģimene koncertē, piedalās dažādās nometnēs, veido lielākus un mazākus notikumus paši, vada muzicēšanas nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem, kā arī iesaistās izglītības un attīstības projektos, augot kopā ar citiem prasmēs sadarboties un izjust savu un tautas dvēseli, tautasdziesmas gudrību un spēku.

Dienas garumā Kalnciema kvartāla pagalmā varēsiet nobaudīt svaigus salātus, pankūkas, burgerus vai desertu no restorāniem „Vincents” un „EcoCatering”, kā arī iegādāties Latvijā ražotus amatniecības un pārtikas produktus.

Jaunākie raksti