Laura, Jadviga

Pirmie Ziemassvētku tirdziņi Rīgā – Kalnciema kvartālā

6. un 7. decembrī Kalnciema kvartāls atklās svētku sezonu ar pirmajiem Ziemassvētkiem veltītajiem zemnieku un amatnieku tirdziņiem. Tirdziņos sestdien un svētdien varēs apskatīt un iegādāt Latvijas dārgumus, ko visa gada garumā paši savām rokās būs izauklējuši vietējie amatnieki un mājražotāji.

Norisināsies YUTA & M50 Dāvanu veikaliņa atvēršana, bet bērnus priecēs festivāls Prozas lasījumi, radošas darbnīcas un baleta meistarklases.

Decembrī, atšķirībā no citiem gada mēnešiem, Kalnciema kvartāla tirdziņi norisināsies gan sestdienās, gan svētdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00. Decembra pirmajā nedēļas nogalē – 6. un 7. decembrī Ziemassvētku tirdziņos gaidāmi īpaši notikumi.

Sestdien, 6. decembrī notiks jaunā Dāvanu veikaliņa atklāšana, ko būs sarūpējuši zīmols YUTA un Latvijas dizaina, modes un labo lietu veikals M50. Jaunajā veikaliņā būs atrodamas ne tikai dāvanas, bet arī svārki un kleitas, oriģināli T-krekli un skaistas rotas, pavisam neredzētas un jau iemīļotas pašmāju dizaina pērles lieliem un maziem svētku pārsteigumiem. Turpat uz vietas būs dāvanu saiņošana, atstājot pirmssvētku satraukumu M50 feju gādīgajās rokās! Dāvanu veikaliņš būs atvērts katru decembra sestdienu un svētdienu no 10:00 līdz 20:00 Kalnciema kvartāla Zilajā verandā.

Plkst. 12:00 Kalnciema kvartāla Brūnajā mājā norisināsies ikgadējā literatūras festivāla “Prozas lasījumi” pēcpusdiena bērniem. Jaunākos lasītājus priecēs bērnu stāstu autori Ieva Samauska, Lilija Berzinska, Inese Paklone, Juris Zvirgzdiņš un pirmo reizi ar stāstu bērniem sevi pieteiks pagājušā gada Prozas lasījumu uzvarētāja Inga Žolude. Literāro pēcpusdienu bērniem un viņu vecākiem vadīs triku meistars Dmitrijs Bubins.

Pēc lasījumiem plkst. 14:00 bērni varēs darboties izdevniecības “Liels un mazs” sarūpētajā darbnīcā, kur māksliniece Ūna Laukmane aicinās un palīdzēs darināt Ziemassvētku apsveikumus.

Bet 7. decembrī, svētdienas tirdziņa laikā liela diena būs visiem bērniem, kas sapņo kļūt par baletdejotājiem un balerīnām. Kalnciema kvartāla Brūnajā mājā norisināsies “Sniegpārsliņu diena” – pirmā iepazīšanās ar baletu un tā kultūru. Meistarklasē bērni uzzinās, kas ir “puente” un kas – “pačka”, kā arī apgūs pirmos soļus dejas mākslā. “Sniegpārsliņu dienā” notiks trīs nodarbības – plkst. 11:00, 12:00 un 13:00. Interesenti aicināti ierasties laikus, lai nenokavētu nodarbības sākumu un svarīgo gatavošanās procesu – matu sakārtošanu, tērpšanos un citas neatņemamas īstu balerīnu ikdienas sastāvdaļas. Nodarbības vadīs deju skolas “Colour Point” vadītāja Anda Rage un audzēknes. Dalība meistarklasē – 4 euro.

Tirdziņos varēs atrast ne tikai svētku dāvanas, ko palikt zem eglītes, vai gardus un veselīgus vietējos pārtikas produktus svētku mielastam, bet arī apskatīt un iegādāties mākslas darbus izstādē-izpārdošanā "Mākslas medības Premium" Izstāžu galerijā.

Decembrī tirdziņi norisināsies katru sestdienu un svētdienu no plkst. 10:00 līdz 16:00,  bet YUTA & M50 sarūpētais Ziemassvētku dāvanu veikals – līdz 20:00.

Ziemassvētku tirdziņi Kalnciema kvartālā:6., 7., 13., 14., 20., 21., 27. un 28. decembrī.

Pasākumu norises vieta – Rīga, Kalnciema iela 35.

Ieeja – bez maksas.

Jaunākie raksti