Laura, Jadviga

Pie t/c „Origo” būs apskatāma fotoizstāde „Rīga 100 gados”

Atzīmējot Latvijas valsts svētkus, īsi pirms Latvijas proklamēšanas 100. gadadienas, šī gada 15. novembrī laukumā pie tirdzniecības centra “Origo” tiks atklāta brīvdabas fotoizstāde “Rīga 100 gados”.

Latvijas simtgadei veltīta fotoizstāde “Rīga 100 gados” piedāvā ieskatu Latvijai un Rīgai nozīmīgos notikumos gadsimta garumā. Izstāde ļaus apmeklētājiem iegūt padziļinātas zināšanas par savu valsti, Rīgu un tās vēstures notikumiem, aplūkojot ekspozīcijā izvietotās 50 fotogrāfijas.

“Izstādē apkopotie 50 attēli ir vizuāls stāsts par Latvijas vēsturi 100 gados caur notikumiem Rīgā, kur risinājušies valstij nozīmīgi notikumi. Izstāde ir par Latvijas cilvēkiem un visu, kas ar viņiem ir noticis 100 gadu laikā.  Latvijas jubilejas gadā, izstāde atšķirīgās kolekcijas versijās bija skatāma - Bordo (Francija), Tallinā (Igaunija), Viļņā (Lietuva) un Līvu laukumā Rīgas svētku ietvaros, un tagad laukumā pie t/c “Origo” pirmo reizi vienkopus būs visas izstādes fotogrāfijas,” atklāj izstādes “Rīga 100 gados” kurators fotomākslinieks Ilmārs Znotiņš.

Baltijas valstu simtgades svinību laikā daļā izstādes darbu tika eksponēti arī Igaunijā, Lietuvā un Francijā  Rīgas sadraudzības pilsētā Bordo, kā arī Rīgas svētku laikā Līvu laukumā. Izstāde pilnā tās apjomā būs skatāma tieši simtgades svētku kulminācijas laikā laukumā pie Tirdzniecības centra “Origo”.

Fotoizstādē “Rīga 100 gados” būs apskatāmi darbi no Latvijas Nacionālā arhīva, Latvijas Kara muzeja, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Brāļu kapu komitejas arhīviem, kā arī mūsdienu fotogrāfu, kā piemēram, Gunāra Janaiša, Aivara Liepiņa, Agneses Zeltiņas darbi.

Izstāde ir iekļauta Latvijas valsts simtgades Rīgas pasākumu programmā, to rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

“Ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesiem fotoizstāde “Rīga 100 gados” būs iespēja aplūkot daļu no Latvijas simtgades. Diendienā stacijas laukumu šķērso tūkstošiem cilvēku, no ikdienas garāmgājējiem kļūstot par izstādes apmeklētājiem. Tāpēc esam jo īpaši gandarīti atbalstīt un uzņemt šo izstādi tieši pie mums t/c Origo brīvdabas lielformāta foto galerijā, palīdzot mākslinieku darbiem var sasniegt pēc iespējas plašāku auditoriju!” pauž t/c “Origo” vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Fotoizstāde būs apskatāma bez maksas un visu diennakti līdz 2019. gada martam.

Jaunākie raksti