Līksma, Bārbala

Jūrmalā skatāma mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde \"Prieks\"

No šodienas Jūrmalas Kultūras centrā, Jomas ielā 35, apskatāma mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde "Prieks", informēja Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase.

Kur Elita – tur krāsas, jautrība, košas detaļas, uzdrīkstēšanās! Tā esam pieraduši. Arī viņa to nemaz nenoliedz: "Kas tad es esmu? Dzīves aktrise! Esmu māksliniece. Brīvs cilvēks – ko gribu, to daru!"

Elita Patmalniece ir modes dizainere, kas veido tērpus skatuves māksliniekiem, teātra un operas izrādēm, viņa ir piedalījusies dažādos projektos TV, reklāmās, laikrakstos un žurnālos. Elita ir pazīstama arī kā gleznotāja, kura mākslas darbus veido neierastā tehnikā, piemēram, viņa rada divdimensionālas, krāsainas, stilizētas ainavas un klusās dabas izšuvumus uz auduma. Izstādē skatāmi mākslinieces gleznojumi, izšūtas gleznas, vasaras un dzīves piezīmes.

"Visu laiku jādarbojas. Tagad esmu pieaugusi, sapratusi, kas esmu. Bet pie tā nevar apstāties. Tā ir tā laime būt māksliniekam – kaut kas ienāk galvā, kaut ko izdomā, uzzīmē, uzšuj... Ritenis jau griežas neatkarīgi no mums, nekur nevari izsprukt. Mēs nemaz nevaram to ietekmēt, tāpēc varbūt nevajag kreņķēties par to, ko nevaram mainīt. Vienkārši jādara labākais. Reizēm tā ir – visu nevar izdarīt. Bet varbūt nemaz nav jāizdara? Jāatlaiž. Lai laiks iet, kā iet. Bet tad atkal saproti, ka laiks ir svarīgākais un dārgākais, kas tev ir. Tas tik ātri skrien, un viss tik ātri paiet. Kamēr tu dari un esi kādam vajadzīgs, tikmēr ir jēga. Cik varēšu, tik darbošos – un, cik darbošos, tik būšu dzīva. Un, kad vairs nevarēšu, tad jau būs jāmirst. Dzīve ir tik ilgi, kamēr tu daries un ņemies." Tā Elita saka par sevi, par saviem darbiem, tāda ir viņas dzīves uztvere un viņas PRIEKS!

Izstādes oficiālā atklāšana notiks 7.novembrī plkst. 17.00, bet jau no 31.oktobra Jūrmalas Kultūras centra foajē ir iespēja aplūkot mākslinieces darbus.

Izstāde apskatāma līdz 26.novembrim darba dienās no plkst. 13.00 - 18.00.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti