Līksma, Bārbala

Jūrmalas Kultūras centrā būs skatāma izstāde „Aci pret aci ar klimatu”

No 3.jūnija Jūrmalas Kultūras centra foajē būs skatāmi klimata jautājumi ar zviedru mākslinieku vērīgajām acīm izstādē “Aci pret aci ar klimatu”.

Apliecinot Zviedrijas nopietno apņemšanos risināt klimata un vides problēmas, Zviedru institūts ir radījis ceļojošu  izstādi Aci pret aci ar klimatu / Facing the Climate. Nopietna attieksme ne vienmēr nozīmē humora izjūtas trūkumu. Pieci mākslinieki un karikatūristi no Zviedrijas rāda mums saistošu un reizē satraucošu skatījumu uz klimata pārmaiņām pasaulē  – Love Antell, Magnus Bard, Riber Hansson, Helena Lindholm, Karin Sunvisson.

Šī izstāde jau veiksmīgi apceļojusi daudzas pilsētas Latvijā, viesojoties Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī, Balvos, Olainē, Talsos un Jelgavā. Iesaistoties arvien jauniem vietējiem Latvijas māksliniekiem, pats projekts pastāvīgi attīstās un aug. Visā pasaulē jau vairāk kā 225 000 cilvēku 21 valstī iepazinuši šo izstādi.

Zviedrijas vides politikas mērķis ir līdz 2020. gadam izveidot tādu sabiedrību valstī, kur ir atrasts risinājums visām akūtākajām vides aizsardzības problēmām. Tas ir svēts solījums mūsu nākotnes paaudzēm nodot mantojumā tīru gaisu, veselīgu dzīves vidi un daudzveidīgas iespējas baudīt dzīvi un atpūtu pie dabas. Mūsu cerība ir būt par iedvesmu arī citām valstīm mums visiem kopīgajos ilgtspējīgas attīstības ceļu meklējumos.

Izstāde būs apskatāma līdz 19.jūnijam darba dienās no plkst. 13.00 līdz 18.00.
Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti