Gunta, Ginta, Gunda

„Baltajā Kumodē” atklāta mākslinieces Natālijas Pankovas darbu izstāde. FOTO

11.maijā kulturāli izglītojošo pasākumu sērijas ietvaros apavu klubā “Baltā Kumode” (Elizabetes iela 57) notika Krievijas mākslinieces Natālijas Pankovas izstādes “Krāsu spēles” atklāšana.

Natālija Pankova – neskaitāmu godalgu ieguvēja, izstāžu un mākslas projektu dalībniece un organizatore. Viņas darbi atrodas labāko muzeju, kā arī Mārgaritas Tečeres, Alena Župē, Sergeja Kirijenko, Borisa Ņemcova, Irinas Hakamadas, Frederika Filipa, Joza Budraiša un tādu izcilu mūziķu kā Mstislavs Rostropovičs, Gaļina Višņevska, Jurijs Bašmets, Vladimirs Spivakovs un citu privātajās kolekcijās.

“Krāsu spēles” ir Natālijas pirmā personālizstāde Rīgā. Kā atzinusi māksliniece, Rīga ir viņas sapņu pilsēta, uz Latviju viņa dodas pēc iespaidiem, kas ir tik ļoti svarīgi viņas glezniecībā. Ekspozīcijā “Krāsu spēles” iekļauti autores pēdējo gadu laikā tapušie darbi, kam raksturīgs izteiksmīgs otas triepiens, ekspresija un spēles ar krāsu. Izstādi veido 35 darbi, tostarp lielizmēra darbi - 130x100 cm un 170x120 cm.

Vakara atmosfēru uzburt palīdzēja izstādes nosaukums - “Krāsu spēles”. Pasākuma viesi studijas FunFlowers.lv florista vadībā gatavoja kompozīcijas no pavasara ziediem, savukārt restorāna Olivers komanda, iedvesmojoties no košajiem un dzīvespriecīgajiem Natālijas darbiem, bija sarūpējusi īstus kulinārijas šedevrus.

Izstāde norisināsies “Baltās Kumodes” plašajās telpās, kur radīta piemērota vide vernisāžu norisei, salona vakariem, meistarklasēm, tā ir vieta, kur tikties ar stilistiem, dizaineriem un citiem modes industrijas pārstāvjiem. Aprīlī aizsākās kulturāli izglītojošo pasākumu sērija “Gaumīga vide” ar pazīstamo latviešu stilisti Elgu Homicku. Šajās lekcijās par stilu un modi ir gaidītas visas Rīgas modes dāmas. Ieeja tajās ir bez maksas. Nākamās tikšanās reizes iecerētas 17. un 24.maijā.

Izstāde Rīgā būs skatāma vairākus mēnešus, skatītājiem tā būs atvērta katru dienu no plkst.10:00 līdz plkst.19:00. Ekspozīcijas apskate ir bez maksas.

“Mūžīgo mākslas un modes konfliktu diktē laiks,” pauž apavu kluba “Baltā Kumode” vadītāja un izstādes rīkotāja Jeļena Maksimovska. “Ir pieņemts uzskatīt, ka māksla ir mūžīga, bet mode – pārejoša. Taču mūžīgo vērtību radītāji un mainīgā skaistuma veidotāji iedvesmu rod vienuviet – pasaulē ap mums. Augstās modes izcilākie šedevri bagātina muzeju ekspozīcijas un modes skates notiek prestižākajos pasaules muzejos. Ar prieku aicinām rīdziniekus atbildēt uz jautājumu, kā šī “kaprīzā dieviete” mode sadzīvo ar “personības izpausmi, spoži gailošo iedvesmas uguntiņu” mākslu.”

Jaunākie raksti