Gunta, Ginta, Gunda

Aizvadīts ceturtais „Borjomi” pikniks. FOTO

20. jūlijā Ķīpsalas pludmalē tika aizvadīts ceturtais vērienīgais “Borjomi” pikniks, kurā pulcējās vairāki simti rīdzinieku un Rīgas viesu. Piknikā ikviens apmeklētājs baudīja uz grila gatavotus burgerus, izmēģināja pludmales sporta spēles, kā arī vienkārši patīkami pavadīja laiku kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem brīnišķīgā atmosfērā, par kuru rūpējās DJ Toms Grēviņš un Armands Simsons.

“Borjomi” pikniks Rīgā norisinās jau ceturto gadu un ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem un gaidītākajiem un piknikiem pilsētā. Atšķirībā no citās reizēs ierastajiem grilēšanas ēdieniem, šogad tika grilēti burgeri, kuru sastāvā bija ne tikai svaigi grilēta gaļa, bet arī maize, svaigi dārzeņi un dažādas mērces. Ikviens aktīva dzīvesveida cienītājs varēja uzspēlēt pludmales volejbolu, mini futbolu un disku golfu, savukārt tiem, kam sporta spēles nav tik tuvas, vienkārši baudīja lieliskos laikapstākļus Daugavas krastā ar brīnišķīgu panorāmas skatu uz Vecrīgu.

“Liels prieks, par tik lielo apmeklētāju skaitu šī gada “Borjomi” piknikā, jo velējamies apmeklētajiem atklāt jaunas garšas un piedzīvojumus. Šeit valdīja brīnišķīga atmosfēra – lieliska mūzika, aktivitātes, garšīgi burgeri, Borjomi, un pat laikapstākļi bija mums labvēlīgi. Borjomi ir izveidojis lielisku tradīciju, rīkot piknikus pilsētā, lai ikviens pilsētvidē var atpūsties no ikdienas steigas un baudīt dzīvi kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem.” stāsta IDS Borjomi Europe ģenerāldirektors Iraklijs Bokučava.

Piknikā burgeru gatavošanu izmēģināja arī kamaniņu braucēji brāļi Šici, pasākumu un TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska un Armands Simsons. Andris un Juris Šici gatavoja klasisko burgeru, Armands Simsons pagatavoja pikanto čili burgeru, savukārt Jana Duļevska pārsteidza viesus ar veģetāro burgeru ar lasi. Lai rezultāts būtu lielisks, "Grilētāju Brālības" pārstāvis Juris Titovs dalījās profesionālos gaļas un citu produktu grilēšanas noslēpumos.

Juris Titovs, “Grilētāju Brālības” pārstāvis: “Gatavojot burgerus, pats svarīgākais ir laba un kvalitatīva gaļa. Šogad piknikā tika izmantota augstvērtīga “Kitchen Me” liellopa gaļa, kas paredzēta īpaši burgeriem. Lielākā kļūda, kas tiek pieļauta gaļas grilēšanā – izņem gaļu no ledusskapja un liek uzreiz uz grila. Gaļa ir jāizņem aptuveni 20 minūtes ātrāk, jo uzreiz izņemot ārā un uzliekot uz grila, tā kļūst sausa. Burgera gatavošanā ir daudz un dažādas variācijas, var izmantot dažāda veida gaļu, zivis, dažāda veida dārzeņus un mērces – viss atkarīgs no tā, kas labāk garšo, jo pat dažu sastāvdaļu variācija pilnībā var izmainīt burgera garšu.”

Armands Simsons, Jana Duļevska un brāļi Šici ieved jaunas garšas savās burgeru receptēs

Receptes:


Janas Duļevskas veģetārā burgera recepte 2 personām:


2 kliju maizītes burgeriem
200 g svaigs lasis
150 g Dor Blue siers
1 citrons
Dilles
IceBerg salātlapas
Svaigie dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika)
Burgeru mērce

Uz grila liek grilēties kliju maizītes, apgrauzdējot tās no abām pusēm. Lasi sagriež plānās šķēlītēs un liek grilēties uz grila blakus maizītēm. Kad burgeru maizītes apgrauzdētas, tās noņem un uz vienas puses liek salātlapas, tomātu, gurķi vai papriku pēc izvēles. Virsū smērē burgeru mērci un sāk kārtot uzgrilēto lasi. Tad pievieno nedaudz citrona sulas. Pa virsu kārto Dor Blue sieru, dilles, virsū liek tomātu, gurķi vai papriku pēc izvēles. Vēl nedaudz uzsmērē mērci un uzliek otru kliju maizītes pusīti. Burgeru liek uz grila, lai siers nedaudz izkūst. Kad siers izkusis, burgers ir gatavs pasniegšanai.

Armanda Simsona pikantā burgera recepte 2 personām:


2 burgeru maizītes
2 gab. sasmalcinātā liellopa gaļa burgeriem (300 grami)
100-120 g bekona
50-70 g treknā siera
Ananass
Apelsīns
IceBerg salātlapas
1 čili pipars
Svaigi dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika)
1 balts sīpols
Saldā čili mērce

Uz grila liek grilēties burgeru maizītes, apgrauzdējot tās no abām pusēm. Blakus liek grilēties gaļu. Bekonu sagriež plānās šķēlītēs un liek grilēties uz grila blakus gaļai un maizītēm. Sagriež sīpolu, svaigos dārzeņus, apelsīnu un ananasu. Apgrauzdētās maizītes noņem no grila, vienu no pusītēm pārsmērē ar sweet čili mērci, liek salātlapu, vienu apelsīna un tomāta šķēli, un grilēto bekonu. Virsū liek grilēto gaļu, pievienojot smalki sagrieztus čili piparus. Virsū kārto sīpola šķēli, grilētu ananāsu šķēlīte un sieru. Visu pārsmērē ar saldo čili mērci, uzliek salātlapu un otru burgeru maizītes pusīti. Burgers ir gatavs pasniegšanai.

Brāļu Šicu spēka (klasiskā) burgera recepte 2 personām:


2 burgeru maizītes
2 gab. sasmalcinātā liellopa gaļa burgeriem (300 grami)
Marinēti gurķi
Svaigi dārzeņi (tomāts)
Siers pēc izvēles
Salātlapas
Burgeru mērce

Uz grila liek grilēties burgeru maizītes, apgrauzdējot tās no abām pusēm. Blakus liek grilēties gaļu. Sagriež tomātus un marinētos gurķus. Uz vienas no grilētās maizītes uzsmērē burgeru mērci, liek virsū salātlapu un izvieto tomāta šķēli un marinētos gurķus. Tad liek virsū grilēto gaļu un siera šķēli. Virsū uzsmērē mērci, liek virsū maizītes otru pusīti, un liek uz grila, lai siers nedaudz izkūst. Kad siers izkusis, burgers ir gatavs pasniegšanai!

Tiem, kuriem šogad nesanāca pikniku apmeklēt, ir iespēja smelties padomus, kā sagatavoties piknikam, aplūkot dažādas grila ēdienu receptes, kā arī uzzināt, kādas ir labākās piknika rīkošanas vietas, mājaslapā: www.pikniks.borjomi.lv.

“Borjomi” aicina ikvienu baudīt vasaru, dzīvot garšīgi, rīkot piknikus kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem, neatkarīgi no laikapstākļiem. “Borjomi” pikniku Latvijā atbalsta: Grilētāju apvienība “Grilētāju Brālība”, “Kitchen Me”, “Hanzas Maiznīca”, “Heinz”, “Augļu serviss” un kafejnīca "Pludmale".

Jaunākie raksti