Vēsma, Fanija

NOLO prezentē kolekciju AW’17 sezonai. FOTO

Vakar, 3. augustā, aperitīvu ballītē Martini, restorānā «Sunset Lounge», notika Latvijas zīmola Nolo jaunās rudens kolekcijas prezentācija.

Kolekciju ļoti sirsnīgi uzņēma pasākuma viesi – modes industrijas, radošo sfēru pārstāvji, stilisti un redaktori, tostarp Jūlija Rumjanceva, Marina Dianova, Dace Krieviņa-Bahmane, Liene Stūraine, Jūlija Djadenko-Muglere, Santa Kola, Marina Dorošenko, kā arī pasākuma īpašais viesis, leģendārais modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs. Turklāt viesiem bija unikāla iespēja baudīt fotogrāfiju izstādi, ko veidojušas slavenības ar analogajiem retro-fotoaparātiem.

«Laiks neizbēgami iet uz priekšu. Mēs ar grūtībām tiekam tam līdzi, aizmirstot priecāties par katru mirkli, kurš var kļūt par īstiem svētkiem un likteņa dāvanu. Šī vasara nelutina mūs ar siltumu, bet kāpēc ļaut laika apstākļiem iztraucēt mūsu plānus, atliekot tikšanos ar draugiem un tuviniekiem? Spīd saule? Perfetto. Līst lietus? Bellissimo! Jādzīvo šeit un tagad un jābauda mirklis, kurā dzīvojam, – šāda ir Martini filozofija, kuru atspoguļo pasākumā izvietoto fotogrāfiju izstāde», - stāsta pasākuma vadītājs un populārais blogeris Deniss Ševeļovs.

Fotogrāfiju izstāde #PlayWithTime, kas tika prezentēta aperitīvu ballītē Martini, «Sunset Lounge», iemieso ideju par mirkļa baudīšanu šeit un tagad, atmetot bezgalīgu nākotnes plānošanu un virtuālo realitāti. Fotogrāfijas ir uzņēmušas slavenības ar analogo retro-kameru, pēc tam fotogrāfijas izdrukāja – nekādas retušēšanas, nekādu korekciju – tikai īstas, dzīvas fotogrāfijas. Izstādes ietvaros varēja apskatīt Dailes teātra aktrises Dārtas Danevičas, mākslinieces Elitas Patmalnieces, dizaineres un redaktores Daces Krieviņas-Bahmanes, fotogrāfes Vikas Anisko un vēl vairāk nekā 10 citu autoru darbus.

No piedāvātajiem darbiem tika izvēlēti pieci labākie, ar kuru autoriem MARTINI turpinās sadarbību dažādu projektu ietvaros. Uzvarētāju vidu bija blogeris Alekss Stepanovs, Instagram modele Marija Larionova, fotogrāfe Vika Anisko, zīmola Yayoi aksesuāru dizainere Jevgēnija Dorošenko, kā arī profesionālā vizāžiste un beauty blogere Laura Valuta.

«Protams, programmas kulminācija bija AW’17 Nolo kapsulas kolekcijas prezentācija, kuras stilizācijas iedvesmas avots ir MARTINI ar nosaukumu #AperetivoMoment, proti, mirkļa baudīšana», - komentē Deniss Ševeļovs. Pie kolekcijas stailinga, kas bija veidots franču stilā, strādāja Jūlija Verbickaja, īpašā kolekcijas “rozīnīte” bija beretes, kuras radījusi Nolo dizainere Viktorija Joniene. Viktorija stāsta, ka kolekciju papildināt ar klasiskām, sievišķīgām beretēm viņu iedvesmoja tieši īpašais pasākuma viesis, modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs. «Nav noslēpums, ka Aleksandrs ir uzticīgs un ilggadējs Francijas cienītājs, modes tendenču noteicējs. Tiešām, nav iespējams neiedvesmoties no Parīzes, un tas atspoguļojās manā jaunākajā rudens kolekcijā, kuru vakar prezentēju MARTINI ballītē, kas arī aizskāra īpašas stīgas manā dvēselē, atgādinot par to, ka jābauda mirklis un dzīve šeit un tagad », - atklāj Nolo galvenā dizainere Viktorija Joniene.

Jaunākie raksti