Mintauts, Alfs, Bernandeta

Veiksmīgi aizvadīta „Rīgas balle 2017”. FOTO

Pagājušajā sestdienā, 9.septembrī, Melngalvju namā Rīgā otro reizi notika viens no krāšņākajiem un nozīmīgākajiem galvaspilsētas kultūras dzīves pasākumiem – “Rīgas balle”. Tas ir ikgadējs starptautisks pasākums, kura galvenie mērķi ir Eiropas klasiskās kultūras un tradicionālās latviešu kultūras popularizēšana, kā arī Rīgas un Latvijas vārda nešana pasaulē.

Pasākums sākās ar viesu -  zināmu politiķu, uzņēmēju, ārstu un radošo profesiju pārstāvju, svinīgo uznācienu uz sarkanā paklāja. Viņu vidū bija Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks, tenisiste Jeļena Ostapenko, profesors Andrejs Ērglis, eks-politiķis Valdis Birkavs, Porsch Centrs Rīga direktore Anete Bilzēna un daudzi citi.

«Mēs priecājamies atkal pulcēt balles tradīciju cienītājus, lai atkal gremdētos īpašajā slavenu komponistu, grezni ģērbtu dāmu, kuras pavada galanti kavalieri, un galvu reibinošu deju atmosfērā. – saka tās rīkotāja un patronese Natālija Tumševica. - Šogad “Rīgas balle” man ir īpaši nozīmīga. Šajā dienā, pirms balles norisinājās vēl viens brīnišķīgs notikums – manas un Kristapa Ērgļa kāzas. Tāpēc šogad balle vairāk kā citus gadus bija piesātināta ar emocijām un svētku sajūtu.”

Vakaru atklāja Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks un balles saimniece Natālija Tumševica. Pēc svinīgās uzrunas viņi abi kopā pārgrieza sarkano lenti. Balles deju daļu jau tradicionāli atklāja debitanti: astoņas jaunas meitenes baltās balles kleitās un viņu partneri - jaunieši melnās frakās dejoja atklāšanas polonēzi un Vīnes valsi.

“Rīgas balles 2017” koncerta programmā uzstājās Latvijas Nacionālās operas vadošie solisti Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, Latvijas Nacionālā baleta izcilākie dejotāji Raimonds Martinovs un Jūlija Brauere. Tāpat vakara laikā uzstājās muzikanti, kas spēlēja latviešu tradicionālos tautas instrumentus, jaunie un talantīgie muzikanti no labdarības programmas Avanti, bērni no Exupery International School, Latvijas baleta nākotnes zvaigzne, starptautisko konkursu laureāte, desmitgadīgā Sofija Rokka un profesionālie balles deju izpildītāji. Kā vakara viesis uzstājās arī ivalīdu ratiņos dejojošais Mārtiņš Oliņš ar kundzi. Par “Rīgas balles” muzikālo pavadījumu rūpējās simfoniskais un džeza orķestris.

Vakara viesi baudīja lieliskas vakariņas, kuras bija sarūpējis restorāns “36.līnija”, par izmeklētiem dzērieniem rūpējās  kompānija “Noble Wine”. Vakara gaitā viesi pastaigājās pa mākslas galeriju, kurā bija pārstāvēti latviešu autoru darbi no “Park Hotel Kemeri” kolekcijas, apmeklēja Chopard Boutique Rīga jaunākās kolekcijas ekspozīciju un Sudraba istabu, kurā glabājas Melngalvju brālības sudrablietas.

Tradicionālās labdarības akcijas laikā tika vākti līdzekļi dažādās kultūras jomās talantīgo bērnu atbalstam. Naudas līdzekļi tiks novirzīti viņu mācībām, instrumentu uzturēšanai un dalībai starptautiskajos konkursos.

“Rīgas balles 2017” sagatavošanas darbos tika iesaistīts vairāk nekā 150 cilvēku, balles vakarā uzstājās 60 mākslinieki, zāles iekārtošanai tika izlietots 5000 ziedu no King’s Flowers, pasākumu apmeklēja viesi no 10 valstīm, - stāsta Natālija Tumševica. Mēs esam pateicīgi visiem mūsu partneriem un viesiem un priecāsimies atkal tikties „Rīgas ballē 2018”, kas būs veltīta Latvijas 100 gadu jubilejai.

Jaunākie raksti