Gunta, Ginta, Gunda

„Laima” gūst atzinību starptautiskā saldumu izstādē. FOTO

Šogad, piedaloties starptautiskajā saldumu izstādē „ISM 2014” Ķelnē (Vācija), Latvijas saldumu ražotājs Laima prezentēja ne tikai saldumus. Pirmo reizi izstādes apmeklētāji varēja iepazīt no Laimas šokolādes gatavotus desertus, ko izstādes laikā gatavoja Latvijas šefpavārs Raimonds Zommers.

"Lai arī daudzi sūdzējās, ka izstādē šogad nav tik daudz apmeklētāju kā ierasts, mēs to neizjutām. Laima pirmo reizi rīkoja šādu šovu ārpus Latvijas, tas bija atbildīgs darbs gan no mūsu, gan Zommera puses. Gatavojušies bijām rūpīgi un sasniegtais priecē, jo Laimas šokolādi tagad zina ne tikai kā garšīgu tāfelīti vai šokolādes konfekti, bet arī kā labu desertu augsta līmeņa pasākumiem," tā Ieva Jonsone, uzņēmuma eksporta direktore.

Divu dienu laikā tika pasniegti vairāk kā 2000 desertu, kuri klātesošos iepriecināja ne tikai ar savu garšu un ārējo veidolu, bet arī ar galanto pasniegšanas veidu. Interesenti varēja iepazīt Laimas šokolādes krēmu vafeles konusā, šokolādes un kakao pupiņu putas ar sprakšķošām karamelēm un šokolādes fondantu.

"Šī izstāde ir mūsu ikgadējais darba lauks eksporta palielināšanai. Kopumā tikāmies ar vairāk kā 45 esošajiem sadarbības partneriem, kā arī ieguvām jaunus kontaktus Laimai aktuālajos eksporta tirgos. Laimas stendu apmeklēja interesenti no Ungārijas, Rumānijas, Korejas, Japānas, Krievijas, Izraēlas, Vācijas, ASV, Ukrainas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, un Meksikas. Atzinību ieguva jaunie produkti – šokolādes konfektes Mon Ami, kas pildītas ar jogurta krēmu un zemenēm, apelsīnu un šokolādes krēmu, veselu lazdu riekstu pralinē un pārklātas ar Laimas tumšo šokolādi, kā arī  jaunā šokolādes asorti produktu līnija,  kura saņēmusi Košera sertifikāciju."

Aktīvi strādājot lielākajās pasaules saldumu un pārtikas izstādēs, Laimai  2013. gadā izdevies eksportu palielināt par 37%, salīdzinot ar 2012. gadu. Kopumā Laima eksportē 40 % no saražotā.

Jaunākie raksti