Vēsma, Fanija

Noskaidrots labākais 5. Kokteiļsvētku kokteilis

Ar gardu kokteiļu degustācijām, atraktīvu bārmeņu priekšnesumiem, jautriem šoviem, izklaidēm un plašu publikas atsaucību noslēgušies Latvijas Bārmeņu federācijas rīkotie 5. Kokteiļsvēti, kas norisinājās 8. un 9. augustā Rīgā, Konventa sētā.

Pasākumā bija baudāmi ne tikai oriģināli kokteiļi no alkoholiskām un bezalkoholiskām izejvielām, bet arī atraktīva izklaide, par kuru rūpējās gan grupa „5Ms”, gan stendos notiekošie šovi: „Monin” un „Andrito Cafe” savus tendu apmeklētājus priecēja ar bāru īpašnieka Arņa Bikšus performanci, „Fireball” cienītāji varēja baudīt spēkavīra Agra Kazeļņika kompāniju, „Wenneker” bija sarūpējuši Maskavas operas teātra solista, brīnišķīgā tenora Artema Safronova uzstāšanos un Nacionālā teātra aktiera Artūra Krūzkopa klātbūtni, „Tatratea” izklaidēja ar stepa grupas „Soul Tap” meiteņu priekšnesumu, „Absolut” pārsteidza ar mākslinieka Indriķa Ģelža radītajiem interaktīvajiem vides objektiem, „Metaxa” priecēja ar flair bārmeņa Staša Jonāna šovu ētera pesonības un DJ Ērika Loka vadībā, „Cointreau” un „Perrier” smīdināja ar teātra„Vilka taka” mīmu Jāņa un Andra izdarībām, bet „Martini”, „Carriba” un „Nemiroff” saviem baudītājiem bija sagādājuši ugunīgu dejotāja, horeogrāfa un salsas skolas „Akadēmija De Cuba Son” vadītāja, kubieša Ivara Salzara un viņa simpātiskās partneres Sarmītes Ābeles salsas deju paraugdemonstrējumu „Sabor de Caribbas” (no spāņu val. –„Karību garša”). Vadītāja lomā iejutās aktieris Andris Bulis.

Tradicionāli apmeklētāju balsojuma rezultātā abu Kokteiļsvētku dienu laikā tika noskaidrots svētku labākais kokteilis –un dzēriens,  kurš izpelnījies visplašākopasākuma viesu atsaucību.

Par 2014. gada labāko kokteili tika nominēts „Pink Caribba”, 2.vietā ierindojās „Fireball” un 3. vietā –  „Absolut Blue”.

„Pink Caribba” – kokteilis, pie kura stenda abu pasākuma dienu laikā, kā varējām vērot, pulcējās apmeklētāju pūlis, ir atsvaidzinošs dzēriens, kas apvieno vasaras garšas: gan zemeņu skābeno saldumu, gan piparmētru svaigumu, gan dzērveņu un citrona sulas, kā arī marakujas un zemeņu sīrupukolorītu, gan ledus aukstumu un, protams, neiztrūkstošo „CARIBBA Blanco” rumu.

Jaunākie raksti